Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Běžci se chystají pokořit AZ Tower v premiérovém ročníku závodu Shody AŽ nahoru

Měsíc po největším běžeckém závodu na jižní Moravě, Brněnském půlmaratonu, připravili jeho organizátoři novou výzvu pro závodníky. V neděli 17. května od 10 hodin mohou zdolat nejvyšší budovu v Česku, brněnský AZ Tower. Běh do schodů z prvního do třicátého podlaží nabídne všem intenzivní zážitek ze sportovního výkonu i jedinečný výhled na jihomoravskou metropoli.

 

 

 

Závod Schody AŽ nahoru jsme připravili pro naši širokou běžeckou komunitu jako zpestření tréninku nebo novou metu k pokoření. Očekáváme hlavně účast odvážných hobíků,“ řekl ředitel závodu Aleš Čtvrtníček.

Ve startovním poli však nebudou chybět ani elitní běžci, jako Tomáš Maceček, který v březnu absolvoval Mistrovství světa v běhu do schodů v katarském Dauhá. Student Masarykovy univerzity, který na něm obsadil celkové 11. místo, trénuje tuto sportovní disciplínu i v Brně. „Schodiště na AZ Tower je spíše mírné, je opravdu běžecké. Na první pohled to může být lehčí, ale i tady platí, že základem úspěchu je dobré rozvržení sil. Čas v Brně očekávám pod tři minuty, " řekl 24letý běžec.

Závodníky mohou přijít povzbudit na start i diváci, pro které bude připraven doprovodný program s prezentací partnerů. Plánovaná je i autogramiáda hokejistů Komety. Na vrchol budovy se však podívají jen závodníci. „Běží se po betonových schodech s cílem ve třicátém poschodí. Odtud se mohou běžci dostat na úplný vrchol budovy a udělat si tam památeční fotku,“ uvedl Čtvrtníček a dodal, že kromě fotografie je pro každého připravena účastnická medaile, občerstvení a pro nejrychlejší tři muže a ženy v celkovém pořadí také finanční prémie.

Organizátoři očekávají startovní pole čítající zhruba tři stovky závodníků. Ti budou startovat intervalově, nejlepších třicet mužů a deset žen plus první tři ze všech kategorií se následně utkají ve druhém, finálovém kole.

Registrace je stále možná online na webu www.pulmaratonbrno.cz/schody-az-nahoru a zájemci se mohou přihlásit i přímo na místě v den závodu.

AZ Tower je se svými 111 m nejvyšší budovou v České republice, byl otevřen v červnu 2013. Nabízí obchodní i kancelářské jednotky a luxusní apartmány. Závod Schody AŽ nahoru se v jeho útrobách koná vůbec poprvé, další informace o něm jsou dostupné na webu www.BehejBrno.com nebo na Facebooku.

Tisková zpráva

Štítky AZ Tower, Česko, schodiště, Jihomoravský kraj, Brno, Masarykova univerzita, Dauhá, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžci se chystají pokořit AZ Tower v premiérovém ročníku závodu Shody AŽ nahoru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.