Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na MotoGP by mohlo z rozpočtu jít až 40 milionů

Brněnská Grand Prix by mohla dostat ze státních peněz až čtyřicetimilionovou dotaci. Tak alespoň hovoří návrh, který je na cestě k projednání ve vládě. Vedle dvacetimilionové dotace, kterou je připraveno uvolnit ministerstvo školství, by mohla Grand Prix získat dalších 20 milionů korun z vládní rozpočtové rezervy ministerstva financí, řekla ČTK mluvčí ministerstva školství Klára Bílá.

Zatím se jedná pouze o návrh, který není oficiálně vládou schválen. Ta zasedá v pondělí 23. června a měla by se jím zabývat.

"Zatím jsme neobdrželi žádnou oficiální zprávu," řekl mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana. "Za diskutovaných 40 milionů bychom byli rádi, stále je to však jen o něco víc než polovina částky potřebné na zalistovací poplatek promotérovi šampionátu. Dalším problémem je jednorázovost a nouzová povaha tohoto řešení," vysvětlil dále Smetana. Pořadatelé Grand Prix už dlouho bojují za koncepční řešení financování závodu, který je jednou z největších sportovních akcí v České republice. Situace, kdy není jisté konání následujího ročníku, se pravidelně opakuje. "Od začátku žádáme stát o garanci zajištění závodu a tou jednorázová mimořádná podpora z rezervy ministerstva financí a vlády není. Neexistuje žádná záruka, že za rok nebudeme ve stejné situaci," doplnil Jiří Smetana. Organizátoři podle Smetany vnímají nynější návrh jako vstřícné gesto, rozhodující bude však další vývoj.

Stovky motorkářů se dnes v poledne sejdou v Praze na Letenské pláni, aby spanilou jízdu demonstrovali svou podporu Grand Prix v Brně. Nakolik souvisí dnešní zpráva o zamýšlené podpoře závodu právě s tzv. Jízdou na Prahu je otázkou v rovině spekulací. Motorkáři dnes odpoledne dovezou do Poslanecké sněmovny petici se čtyřmi tisíci podpisů. "Cíl je, aby to Praha pocítila, aby zhoustla doprava. Patnáct set motorek bych bral jako úspěch, 2500 bude super. Myslím, že se na těch 2500 dostaneme," řekl ČTK organizátor akce Michal Fojtík.

Zástupce motorkářů přijmou poslanci Petr Adam a Stanislav Berkovec, kteří dlouhodobě motocyklový sport podporují.

Štítky motocykly, brno, motogp, mistrovství světa, dotace, jízda, motorkáři, Praha, podpora, Grand Prix, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, vláda, Jiří Smetana, Ministerstvo financí České republiky, Masarykův okruh, Stanislav Berkovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na MotoGP by mohlo z rozpočtu jít až 40 milionů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.