Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Moto3 na Sachsenringu: Hanika opět padá, Kornfeil bere body

Tento víkend se přesunul kolotoč světového motocyklového šampionátu do nedalekého německého Sachsenringu. Závod, který každý rok navštíví velký počet českých fanoušků, sliboval po solidních ale trochu nešťastných výkonech našich jezdců, potenciálně dobré výsledky.

Karel Hanika

Brněnský Karel Hanika odstartoval do závodu ze skvělé čtvrté pozice, kterou získal včasným zajetím rychlého času v deštivé kvalifikaci. Jakub Kornfeil z Rohatce u Hodonína neměl v sobotní kvalifikaci tolik štěstí a v mokré druhé polovině již nebyl schopen vylepšit svůj čas a dnes startoval až z osmnáctého místa.

Po startu závodu se poměrně rychle oddělila čtyřčlenná skupina jezdců v jejímž čele figuroval Hanikův týmový parťák Jack Miller. Mladý Brňan se pohyboval na čele druhé skupiny kolem šestého místa. V urputném boji s mazáky Antonellim a Oliveirou se nenechával zahanbovat a několikrát celou skupinu jezdců vedl. Bohužel sedm kol před koncem při útoku na šestého Oliveiru Kája chyboval a po podklouznutí předního kola putoval k zemi. Cestou ještě zachytil Portugalce Oliveiru a závod tak pro oba skončil. Po nizozemském Assenu je to tak další závod, který šampión Red Bull Rookies Cupu nedokončil.

Jakub Kornfeil

Jakub Kornfeil v silném provozu na konci druhé desítky těžko hledal cestu k rychlosti a čelo závodu mu začalo ujíždět. Když se dostal na čelo třetí skupiny, začal Kornfeilův obvyklý stíhací závod a ukrajování setinek náskoku jezdců před ním. Jedenáct kol před koncem se Jakubovi podařilo postoupit až na čtrnáctou příčku jen pár vteřin za druhou skupinu vedenou Hanikou. Když sedm kol před koncem skončil závod pro Haniku a Oliveiru, získal Kornfeil další dvě pozice a za přišpění dalších předjetí se pohyboval na bodovaném jedenáctém místě. Dvě kola před koncem bojoval jezdec španělské stáje Calvo v dravé skupině

Vítězem závodu se stal Jack Miller z týmu Red Bull KTM, druhý dojel Jihoafričan Brad Binder a třetí Alex Masbou z Francie. Náš Jakub Kornfeil v posledních metrech urval jedenácté místo a po startu z osmnáctého tak může být poměrně spokojen. V celkovém pořadí si naši jezdci udrželi svá pořadí - Kornfeil je desátý, Hanika devatenáctý.

Nad Sachsenringem se začala stahovat mračna a závody dalších kategorií (Moto2 ve 12:20 a MotoGP ve 14:00) možná budou zpestřeny výměnou motocyklů případně nejistou jízdou na vodě. Oba závody sledujte na Fandovi nebo Nova Sport.

Štítky kornfeil, hanika, sachsenring, závod, motogp, moto3, motocykly, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, HQM Sachsenring GmbH, Jack Miller, Red Bull, KTM, Hodonín, Brno, Brad Binder, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moto3 na Sachsenringu: Hanika opět padá, Kornfeil bere body  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.