Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Marquéz vyhrál všechny závody sezony - v Brně se nevešel ani na bednu!

Pokud byste si chtěli vsadit na vítěze královské kategorie MotoGP, nejnižší kurz byste našli u jména úřadujícího šampiona Marca Marquéze. Tento Španěl sedlá motocykl s nejvyšším výkonem teprve druhou sezonu, ale již tu první vyhrál a letos v jedenácti dosavadních závodech nenašel pokořitele. Až do dneška!

Jako již tolikrát vyrážel Marquéz z pole position, rychlejší start však měl Andrea Iannone, který několik zatáček celý vláček motocyklů vedl. Před polovinou prvního kola jej však předjel Jorge Lorenzo na Yamaze. Ten vedl až do pátého kola, kdy jej překonal Danny Pedrosa na Hondě. Za nimi se odehrával souboj Marca Marquéze, kterého za žádnou cenu nechtěl pustit Iannone před sebe. Toho využil matador paddocku Valentino Rossi a přiblížil se nejlepší trojici. 

Karel Abraham od začátku jezdil na sedmnácté pozici, díky předjetí Leona Camiera a dvěma pádům v čele závodu postoupil až na čtrnácté. S Camierem jezdil prakticky celý závod a bohužel jim kvůli souboji ujel na další Hondě jedoucí Aoyama. I když se Camier před Abrahama ještě dokázal vrátit, neměl tento jeho výlet delšího trvání a Abája si svou pozici vzal zpět. Domácí jezdec tak získal cenné dva mistrovské body. Se smůlou, která jej obvykle pár kilometrů od domova potkává můžeme takový výsledek považovat za velice povedený.

Vítězství v závodě vybojoval po jisté a bezchybné jízdě Danny Pedrosa ze Španělska, druhé místo bral další jezdec z Pyrenejského poloostrova Jorge Lorenzo, třetí dojel oblíbený Valentino Rossi. Úřadující mistr světa Marquéz nejlepší trojici nestačil a s odstupem dojel čtvrtý.

Štítky motop, Brno, motocykly, šampionát, marquez, abraham, rossi, pedrosa, Honda, Jorge Lorenzo, Andrea Iannone, Valentino Rossi, Karel Abraham, Yamaha, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marquéz vyhrál všechny závody sezony - v Brně se nevešel ani na bednu!  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.