Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Abraham chce v Brně navázat na skvělé jedenácté místo z USA

Motocyklový jezdec Karel Abraham chce na nadcházející Velké ceně České republiky v Brně navázat na nedělní výsledek z Indianapolis, kde v královské kategorii MotoGP skončil jedenáctý, což je jeho letošní maximum. Před závodem je ale opatrný, na Masarykově okruhu se mu dlouhodobě příliš nedaří.

"Pořád pracujeme na tom, abychom výsledek posouvali dopředu. Výsledek v Indy byl na jednu stranu super, ale na druhou ne, protože přede mnou byl Redding i Aojama a navíc tam byla velká časová ztráta na čelo. Jedenácté místo je super, ale potřeboval bych se dostat před Aojamu a snížit ztrátu. Pak by to bylo ideální," řekl Abraham na dnešní tiskové konferenci v Brně. Zároveň by se rád posunul na pozici nejrychlejšího jezdec s produkčním motocyklem Honda.

Jedenácté místo a sezonní maximum mu ale i tak zlepšilo náladu. "Konečně nám na kontě přistála spousta bodů, což bylo super. Aojama, kterého se snažím dotáhnout, mi ale zase o bod odskočil. To mi trošku vadí," přiznal čtyřiadvacetiletý závodník, který je momentálně v průběžném pořadí MS s 23 body sedmnáctý. "Na celkové pořadí se ale momentálně moc nedívám. Jde mi o každý závod jednotlivě," řekl Abraham.

Abraham startuje ve světovém šampionátu od roku 2005, v Brně však dokázal bodoval jen dvakrát. Nejlépe byl před dvěma lety devátý. "Doufám, že letos jsem dobře naladěný. Cítím se v pohodě. Jsem už smířený s tím, že Brno pro mě není úplně ideální. Uvidíme, co půjde a co ne. Sezona ale není úplně špatná," uvedl Abraham. Co oproti minulosti změnit, ale netuší. "Kdybych věděl, co mám změnit, tak to hned udělám. Je to ale spíše psychologická věc," řekl.

Znalost okruhu za příliš velkou výhodu nepovažuje, i když na něm jezdí často. "V Brně děláme motoškolu, takže jsem na trati letos odjel stovky, možná i pár tisíc kilometrů. My ale jezdíme stovkou, takže to rozhodně není trénink a ani se nedá říct, že bych trať díky tomu více poznával," podotkl Abraham. Jeho soupeři navíc v Brně většinou už absolvovali řadu závodů a okruh také znají.

Abraham letos premiérově závodí s motocyklem Honda a změnu z Ducati si pochvaluje. "Ducati byla první rok dobrá, poté už ne. S Aprilií jsme měli svoje problémy. Honda je výborná a dá se jí věřit. Nevýhodou je, že z pohledu motoru není tak daleko jako Ducati," porovnával. U Hondy by ale měl zůstat i pro příští rok, kdy výrobce plánuje nasazení nových a lepších motorů.

Zdroj ČTK

Štítky Karel Abraham, Brno, USA, motocykl, Honda, Česko, Indianapolis, Masarykův okruh, Ducati, Indus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abraham chce v Brně navázat na skvělé jedenácté místo z USA  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.