Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Abraham bojoval o nejlepší umístění v sezoně, nakonec bral tři body

Kategorie MotoGP s brněnským Karlem Abrahamem vystartovala na osychající trať. Po zaváděcím kole se na startovním roštu zastavilo pouze devět jezdců spíše ze zadních pozic, zbytek startovního pole zamířil do boxů pro motocykl se suchým obutím.

Hned po startu vedl nejlepší ze standardně startujících Stefan Bradl na mokrých pneumatikách, Abája, který startoval na suchých, držel čtvrtou pozici. Zezadu mocně stahoval Marc Marquez, který již ve druhém kole dotáhnul vedoucí skupinu a začal dokazovat, že vsadit na suché pneu bylo dobrým rozhodnutím. Polovina okruhu, která teprve osychala poskytovala jezdcům na mokrých pneu stále částečnou výhodu, ale ta se stále zmenšovala. Již po pěti okruzích se podařilo Marquezovi předjet Bradla a začal získávat svůj obvyklý náskok. Karel Abraham se dále držel na deváté pozici, ze zadních pozic se však rychle blížil Redding, Crutchlow nebo Laverty, kteří jsou hlavními soupeři našeho pilota.

Po první třetině závodu vévodili startovnímu poli dva stroje Hondy s Marquezem a Pedrosou, následované Yamahami Rossiho a Lorenza. Abraham sestoupil na třinácté místo, ale na další výměny motocyklů za suché specifikace již nedocházelo.

Ve dvanáctém kole se Abrahamovi podařilo předjet Petrucciho a držel se tak na výborném dvanáctém místě. Ital však nechtěl dát kůži zadarmo a zkušeného Brňana se zuby nehty držel. Polovina závodu přinesla další ztrátu pozic našeho jezdce. Ten byl předjet Polem Espargarem a Alvarem Bautistou, kteří zajížděli o tři až čtyři desetiny lepší kola. Pořadím dolů stále padal dříve vedoucí jezdec Stefan Bradl, který doplatil na rychlou degradaci obutí do mokrých podmínek. Karlovi se dařilo zajíždět vyrovnané časy a pronásledoval Aoyamu, který startuje na podobné Hondě jako náš závodník. Bohužel předjetí, které mu uštědřil v posledním kole nemělo dlouhého trvání Karel Abraham proťal cílovou čáru na třináctém místě.

Vítězství, deváté v sezoně, uzmul letos neporažený Marc Marquez, druhé místo bral Dani Pedrosa a třetí dorazil Jorge Lorenzo.

“Měl jsem obě suché gumy a to se ukázalo jako nejlepší rozhodnutí. Vadí mi, že je přede mnou Aoyama. Dlouho jsem jel za ním a chystal si ho na předjetí, ale měl jsem už hodně sjeté gumy. Těsně před koncem jsem dokonce přemýšlel, že radši pojedu na jistotu. Pak jsem to risknul a předjel ho. Bohužel je Ayoma hodně rychlý na top speedu, takže mi to hned vrátil. Pro dobrý výsledek jsem dnes udělal maximum. Daří se nám teď zajíždět stabilně a všichni doufáme, že se během druhé poloviny sezóny ještě o jedno až dvě místa zlepšíme,“ uvedl k závodu Karel Abraham.

Štítky sachsenring, motogp, motorky, motocykly, abraham, závod, Karel Abraham, Marc Márquez, Stefan Bradl, Honda, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Redding

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abraham bojoval o nejlepší umístění v sezoně, nakonec bral tři body  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.