Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Závodníci MotoGP surfovali na přehradě

Poslední volný den před brněnskou Grand Prix strávili někteří jezdci na Brněnské přehradě. Představili se tu veřejnosti v rámci oficiálního pre-eventu při jízdě na JetSurfech. Od zítra už budou na Masarykově okruhu bojovat o co nejlepší umístění v závodě.

Jonas Folger, Franco Morbidelli, Thomas Lüthi, Enea Bastianni, Mattia Pasini, Aron Canet a Cal Crutchlow si za doprovodu Karla Abrahama a Jakuba Kornfeila vyzkoušeli projet improvizovaný Masarykův okruh na vodě. JetSurfová trať totiž ve zmenšené verzi kopírovala trať „Masecu“, na kterém si to na motorkách jezdci naostro rozdají už o víkendu.

Právě český jezdec v kategorii moto3 Jakub Kornfeil diváky bavil svými dovednostmi na surfovém prkně se spalovacím motorem a učil je i své kolegy.  „Jsem rád, že se mi podařilo tuto akci v Brně zorganizovat. Někteří jezdci už mají se surfováním zkušenosti, někteří na něm stáli poprvé. Pro mě bylo důležité, že závodníci přijali pozvání," řekl Kornfeil, jenž se na surfovacím prkně už zúčastnil tří závodů Světového poháru. Dva z nich ve Francii a Anglii vyhrál. „Trochu jsem si spravil náladu po nevýrazných výsledcích v mistrovství světa," usmál se Kornfeil, jenž letos v Moto3 pouze jednou bodoval.

Původně plánovaný závod se ale změnil jen na projížďku po trati vytyčené bójkami ve tvaru brněnského okruhu. „Vzhledem k různé úrovní jezdců by bylo závodění nespravedlivé. Já sám jsem si to vyzkoušel před měsícem. Je to skvělá zábava," poznamenal český závodník Karel Abraham.

Zítra odstartuje na Masarykově okruhu Grand Prix České republiky 2017. V pátek jsou na pořadu dne volné tréninky všech tří hlavních kategorií. Od 16:45 pak proběhnou kvalifikace ADAC Junior Cupu, Moto3 Northern Europe Cupu a Red Bull Rookies Cupu.

V sobotu pak závodníci Moto2, Moto3 i královské kubatury odjedou kvalifikace. Závody jsou naplánovány na neděli od 11 hodin, kategorie MotoGP odstartuje ve 14 hodin. Přesný harmonogram celého víkendu naleznete na oficiálním webu MotoGP .

Foto MMB | Zdroj MMB, ČTK

Štítky Masarykův okruh, Grand Prix, Jakub Kornfeil, Brněnská přehrada, Karel Abraham, Cal Crutchlow, Thomas Lüthi, Franco Morbidelli, Jonas Folger, Mattia Pasini

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci MotoGP surfovali na přehradě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.