Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Před domácími diváky se představí Abraham, Kornfeil i Hanika

Tři čeští jezdci Karel Abraham, Jakub Kornfeil a na divokou kartu Karel Hanika zasáhnou o víkendu do motocyklové Grand Prix na Masarykově okruhu. Brněnský závod je desátým pokračováním osmnáctidílného seriálu mistrovství světa. Pojede se po pětitýdenní přestávce od posledního závodu, který se uskutečnil začátkem července na německém Sachsenringu.

Největší vyhlídky z českých jezdců dosáhnout na bodované umístění má po návratu do královské třídy MotoGP sedmadvacetiletý Abraham na motocyklu ducati, který je v průběžné klasifikaci devatenáctý se ziskem dvaceti bodů.„Zatím mi sezona vychází perfektně. Dařilo se nám i na testování. Letos jsem spokojen s celým týmem i materiálem, který mám k dispozici," pochvaloval si na tiskové konferenci Abraham, jenž v předposledním závodu seriálu v nizozemské Assenu skončil sedmý.

Abrahama čeká už dvanáctý start na domácí trati v Brně. Zatím dosáhl na body pouze třikrát, naposledy před třemi lety skončil čtrnáctý. O rok později jeho výkon ovlivnila bolestivě poraněná noha. Loni závodil v mistrovství světa superbiků. „Na brněnský závod se těším. Budu spokojen s každým umístěním na bodované pozici," uvedl Abraham.

Stejný cíl bodovat má i čtyřiadvacetiletý Kornfeil v Moto3, který před rokem skončil na Masarykově okruhu šestý. „Potřeboval bych k tomu, aby se jelo za deště. Po současných vedrech by mohla přijít nějaká bouřka. Mokrá trať mi vyhovuje. Mým cílem je doma bodovat, protože v sezoně se mi to zatím podařilo jen jednou," poznamenal Kornfeil, jenž skončil jedenáctý v Le Mans.

V Moto2 se představí ve svém prvním letošním startu v mistrovství světa jednadvacetiletý Karel Hanika, který v polovině července obdržel nabídku na start na divokou kartu. „Bude to pro mě nová zkušenost. Na motorce, kterou budu sedlat, jsem seděl jen dva dny. Podstoupil jsem slušný test s velkou porcí kol. Zvykal jsem si na slabší motocykl," uvedl Hanika, jenž letos startuje ve vytrvalostním mistrovství světa Endurance na litrovém BMW.

Kromě třech tříd mistrovství světa silničních motocyklů by se měl v představit v doplňkovém seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cupu Filip Salač. Jeho start ale ohrožuje nedoléčené zranění ze závodu v Barceloně. „Rozhodne vstupní lékařská prohlídka. Doufám, že dopadne dobře a budu moci startovat," doufá Salač.

Zájem o brněnskou Grand Prix a vstupenky je podobný jako v minulých letech. „Klíčovou bude pro nás poslední vlna prodeje těsně před závody. Přejeme si, aby nepršelo a přišlo co nejvíce lidí. Což se loni nestalo," řekl brněnský primátor Petr Vokřál.

Ekonomicky je brněnský závod finančně zajištěn. „Naštěstí jsme dostali od ministerstva školství dotaci ještě před vypuknutím kauzy, která se nás tím pádem netýká," dodal primátor.

Štítky Karel Abraham, Jakub Kornfeil, Karel Hanika, mistrovství světa, motocykl, Grand Prix, Masarykův okruh, HQM Sachsenring GmbH, Ducati, Filip Salač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před domácími diváky se představí Abraham, Kornfeil i Hanika  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.