Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rossi touží po osmém vítězství na Masarykově okruhu

Italská hvězda MotoGP Valentino Rossi touží poosmé vyhrát brněnský závod mistrovství světa. Pokud se to vedoucímu jezdci královské třídy v neděli na Masarykově okruhu podaří, zvýší nynější devítibodový náskok před druhým v pořadí Španělem Jorgem Lorenzem a přiblíží se k zisku desátého titulu.

Současně by se stal nejúspěšnějším jezdcem v historii závodu, sedm brněnských prvenství mají na kontě ještě další dva Italové Giacomo Agostini a Max Biaggi.

"Budu se opakovat, ale zdejší trať patří k mým nejoblíbenějším. Jako začínající jezdec jsem zde vyhrál svůj první závod v mistrovství světa. Na tento okamžik nikdy v životě nezapomenu. Vítězství znamenalo moje vykročení k profesionální kariéře," uvedl na dnešní tiskové konferenci šestatřicetiletý Rossi.

Od Rossiho posledního vítězství v Brně ale už uplynulo šest let. "V posledních sezonách nebyly moje výsledky tak fantastické jako v začátku kariéry. Také proto, že mi vyrostli kvalitní soupeři. Lorenzo, Márquez, Pedrosa... Teď se už opět cítím lépe, víc se mi daří," dodal Rossi.

Letos vyhrál tři závody, o častější úspěchy se připravuje slabšími výkony v kvalifikacích. Málokdy se dostane do první řady na startu. "Jsem si vědom této slabiny, ze třetí řady se těžko dotahuju do popředí. Stojí to hodně sil. Jsem připraven udělat vše pro to, abych se zlepšil v kvalifikaci," prohlásil Rossi.

Jeho největší soupeř v boji o titul Lorenzo po slabším vstupu do sezony vyhrál čtyři závody za sebou a z posledních tří startů dva proměnil v pódiové umístění. V Brně už čtyřikrát vyhrál, naposledy před pěti lety. Ani v posledních třech letech nikdy nechyběl na stupních vítězů, dvakrát dojel druhý a jednou třetí.

"Trať je hodně náročná na správné naladění motocyklu. Při vyrovnanosti nejlepších je důležitý krok k úspěchu dobrý výsledek v kvalifikaci," řekl Lorenzo.

Na oba začíná zezadu dorážet lepšící se úřadující mistr světa Marc Márquez, který vyhrál poslední dva závody v Německu a v Indianapolisu. Před rokem právě v Brně skončila španělskému jezdci jeho obdivuhodná šňůra deseti vítězství v řadě a musel se spokojit se čtvrtým místem.

"Moc dobře si na ten závod vzpomínám. Navzdory neúspěchu se mi trať líbí a rád na ní závodím," řekl vítěz závodu z let 2012 a 2013. "Po posledních dobrých výsledcích jsem motivován uspět. Nesmím dělat chyby, jsem připraven odvést stoprocentní výkon i trochu riskovat. Titul je pro mě už hodně vzdálený. Nemusím se tolik stresovat a mohu se soustředit na podání co nejlepších výkonů v každém závodě," uvedl Španěl, který po deseti závodech ztrácí na Rossiho na třetím místě 56 bodů.

Zdroj: ČTK

Štítky Valentino Rossi, Masarykův okruh, Jorge Lorenzo, Brno, kvalifikace, Marc Márquez, Giacomo Agostini, Max Biaggi, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rossi touží po osmém vítězství na Masarykově okruhu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.