Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O financování MotoGP by se mělo postarat Ministerstvo místního rozvoje. Vládě navrhne dotaci 65 milionů

Na pořádání závodu mistrovství světa silničních motocyklů v Brně by se letos mělo finančně podílet Ministerstvo pro místní rozvoj. Vládě navrhne, aby akci dotoval částkou 65 milionů korun. Peníze mají jít na zaplacení části zalistovacího poplatku promotérské společnosti Dorna. O dotaci bude teprve rozhodovat vláda.

Pořádající spolek tvořený Brnem a Jihomoravským krajem také nadále řeší, jak zaplatit zbývajících 31 milionů korun za loňský ročník, prohlásila po dnešním jednání ministerstva, zástupců Brna a kraje primátorka Markéta Vaňková (ODS).

„Věřím, že rozhodnutí vlády bude takové, abychom poplatky mohli Dorně uhradit. Ideální by bylo, kdyby rozhodla do konce března, ale uvidíme, jestli je to reálné," řekla Vaňková. Zalistovací poplatek se pohybuje okolo 100 milionů korun, zbytek by zaplatily kraj a město.

Návrh dotace se týká pouze letošního ročníku srpnových závodů. Spolek má smlouvu s Dornou na pořádání závodů ještě na příští rok, kdy pětiletá smlouva vyprší. „Další a případné další roky, pokud bychom s Dornou uzavřeli novou smlouvu, budeme řešit až po vyřešení letošního roku," řekla Vaňková.

Jak dopadne platba za loňský rok, má být podle Vaňkové zřejmé do konce března. „Dorna to (zpoždění) nevnímá pozitivně a logicky trvá na zaplacení dlužné částky. Uvidíme, jak se budeme do budoucna domlouvat na další spolupráci," poznamenala Vaňková. S hejtmanem Bohumilem Šimkem již v listopadu připustili, že 31 milionů korun bude nakonec potřeba zaplatit z rozpočtu města a kraje.

Autoři | Foto MMB

Štítky Motogp, Brno, masarykův okruh, dotace, vláda, ministerstvo pro místní rozvoj, Markéta Vaňková, poplatek, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, ODS, Jihomoravský kraj, Bohumil Šimek

O financování MotoGP by se mělo postarat Ministerstvo místního rozvoje. Vládě navrhne dotaci 65 milionů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.