Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Je to doma! Jakub Kornfeil v neskutečném závodě v Brně vybojoval skvělé třetí místo

Neskutečné, strhující, infarktové. Jakub Kornfeil v Brně potvrdil skvělé rozpoložení před domácím publikem a na sobotní úspěch v podobě vyhrané kvalifikace navázal životní jízdou - po infarktovém závěru závodu dojel rodilý Jihomoravan třetí. Přitom ještě do posledního kola najížděl z prvního místa, v předposlední zatáčce šel naopak po kolizi s jiným jezdcem málem k zemi. Vítězem se nakonec stal mladičký Ital Fabio Di Giannantonio, na druhém místě skončil Aron Canet.

Do životního závodu vstoupil Kornfeil fantasticky. První dvě kola držel suverénně první místo. Během náledujícíh kol se však postupně propadal, v jednu chvíli se dokonce ocitl až na 10. místě. Jenže zhruba 8 kol před koncem zavelel rodák z Rohatce u Kyjova k mocnému nástupu.

Postupně se Kornfeil probojoval až na medailové pozice. Tři kola před koncem se pak domácí jezdec dostal do čela a stovky tisíc fanoušků v Brně šílely. Do dramatického posledního kola najížděl Kornfeil z vedoucí pozice. Během několika zatáček se však propadl na třetí místo, v předposlední zatáčce musel pak odrážet ataky na medialovou pozici. Jeden takový ho málem srazil na zem. Naštěstí Kornfeil ustál a před domácíi fanoušky vybojoval bronz.

Autoři | Foto MMB

Štítky Kornfeil, Motogp, Brno, moto3, třetí místo, Jakub Kornfeil, Fabio Di Giannantonio, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je to doma! Jakub Kornfeil v neskutečném závodě v Brně vybojoval skvělé třetí místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.