Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

IMOS na úvod play off přehrál Trutnov

Basketbalistky brněnského IMOSu vstoupily do play off Ženské basketbalové ligy výhrou 79:68 nad Karou Trutnov. V sérii hrané na tři vítězná utkání se tak ujaly vedení 1:0 na zápasy.

Do utkání šly oba týmy nebojácně, IMOS dokonce šňůrou 8 bodů v řadě, ale byla to poté větší střelecká úspěšnost na straně hostujících hráček, která poslala Trutnov do těsného vedení po první desetiminutovce. K obratu ve druhé čtvrtině zavelela Alena Hanušová, svou třetí trefou v zápase zvyšovala na 26:25. Vzápětí ale kontrovala Pazderová, které se dařilo proměňovat střely za tři body. Střelecká forma ale trutnovské hráčky poté opustila a IMOS rázem odskočil na jedenáct bodů.

Po celý druhý poločas udržovaly domácí basketbalistky svůj náskok. Trutnov ale nepolevil a znepříjemňoval Brňankám cestu k jejich jednoznačnému cíli.

Měli jsme celkem vstup do zápasu, který ale srazily naše nepochopitelné výpadky. Až zlepšená obrana v druhé desetiminutovce vedla k našemu náskoku. Ten jsme už udrželi, ale opět jsme neměli možnost střídat více hráček. Trutnov ale hrál velmi dobře, dařila se jim zejména v první desítce střelba a bojovali. Je to tým, který nemá co ztratit,“ hodnotil utkání trenér Jan Bobrovský.

„Byl to těžký zápas, protože Trutnov je tým, který zápas nevzdává, i když prohrává. Na začátku se to potvrdilo, nedaly koš, ale nevzdaly se. Poté, co jim střely začaly padat, tak šlo o fyzicky náročný zápas, jak co se týká běhání, tak soubojů pod košem,“ řekla nejlepší hráčka utkání Alena Hanušová. „Zápas v Trutnově bude určitě ještě těžší, doma se jim daří střelecky, hlavně za tři body. Určitě se pokusí, aby stav série vyrovnaly. Je ale jen na nás, abychom jim tu příležitost nedaly,“ dodala s jednadvaceti body nejlepší střelkyně zápasu.

Utkání v Trutnově se hraje prvního dubna v šest hodin odpoledne.

BK IMOS Brno – Kara Trutnov 79:68 (18:19, 23:11, 15:10, 18:23)

IMOS: Hanušová 22, Key 14, Jurčenková 12, Pecková 10, Hamilton, Kašpárková a Vlková 6 Trutnov: Pazderová 15, Prokešová 14, Hindráková 12, Johnson 10.

Štítky Trutnov, KARA Trutnov, EXCELSIOR Ženská basketbalová liga, Alena Hanušová, BK IMOS Brno, Jan Bobrovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IMOS na úvod play off přehrál Trutnov  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.