Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

IMOS Brno vstupuje do Evropské ligy žen

Ve středu 5.11. ve 20.00 hodin nastoupí poprvé v letošní sezóně tým BK IMOS Brno do Evropské ligy žen na půdě francouzského týmu Bourges Basket.

Ústřední postavou loňského semifinalisty Euroligy a francouzského vicemistra je i letos Celine Dumerc, která patří k nejplatnějším hráčkám týmu. Bourges překvapivě prohrálo ve víkendovém utkání nejvyšší francouzské ligy s Villeneuve d'Ascq 72:76. Naproti tomu brněnský tým odjíždí do Francie po sobotním vítězství nad VŠ Praha 65:49. Přesto bude utkání díky síle soupeře velmi těžké.

Brno v letošní sezóně nastupuje s omlazeným týmem doplněným zahraničními posilami – Američankou Jennou Smith, Švédkou Fridou Aili a Slovenkou Katarinou Tetemondovou.
V loňské sezóně tým BK IMOS Brno skončil ve spodní části skupiny B s bilancí 3 výher a 9 proher a nekvalifikoval se tak do play-off.

Evropská liga žen má pro letošní ročník nový systém. Jejich 15 účastníků hraje ve dvou skupinách. Do play-off postoupí 4 nejlepší z každé skupiny. O evropské vítězství se pak utkají 4 nejlepší týmy v závěrečném turnaji Final Four.

Autoři

Štítky IMOS Brno, a.s., BK IMOS Brno, VŠ Praha, Céline Dumercová, Francie, Jenna Smith, Frida Aili, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IMOS Brno vstupuje do Evropské ligy žen  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.