Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hráčky IMOSu zvítězily nad obhájkyněmi titulu

V předehrávaném 16. kole ŽBL vrátily basketbalistky IMOSu svým soupeřkám z USK Praha porážku z prvního vzájemného duelu a vyhouply se tak do čela tabulky. Domácí hráčky si vypracovaly dvanáctibodový náskok již v úvodní čtvrtině, který do konce zápasu už nepustily.

Favorizované Pražanky dorazily do jihomoravské metropole i s reprezentantkami Evou Vítečkovou či Kateřinou Elhotovou. Brňankám se ale v první čtvrtině dařila střelba, ke které domácí hráčky přidaly ve druhé části hry ještě vynikající obranu, a tak se zrodilo jednoznačné poločasové skóre 50:28.

Hostující USK ve druhém poločase přidal na obrátkách a během třetí čtvrtiny stihl smazat z domácího náskoku šest bodů. Kdo by čekal v poslední čtvrtce drama, mýlil by se. V hale Rosnička panovala skvělá atmosféra a domácí příznivci hnali své oblíbenkyně za vítězstvím.

Svěřenkyně kouče Bobrovského nakonec celkem v poklidu vyhrály nad obhájkyněmi titulu v poměru 79:62, nejlepší střelkyní Brňanek byla s šestadvaceti body Švédka Farhiya Abdi.

Další ligové utkání čeká hráčky IMOSu zítra od 17 hodin, kdy na domácí palubovce přivítají DSK Basketbal, který má v dosavadním průběhu sezony bilanci dvou výher a tří porážek.

BK IMOS Brno – ZVVZ USK Praha 79:62 (28:16, 22:12, 17:23, 12:11)

Foto: Martin Pazdera, www.bkzabiny.eu

Štítky ŽBL, předehrávka, 16. kolo, IMOS Brno, USK Praha, Eva Vítečková, Kateřina Elhotová, Farhiya Abdi, ZVVZ USK Praha, BK IMOS Brno, Martin Pazdera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráčky IMOSu zvítězily nad obhájkyněmi titulu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.