Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Futsal: Tango v derby rozdrtilo Helas. Agromeli sestupuje

V závěrečném 22. kole nejvyšší futsalové soutěže domácí Tango oplatilo Helasu listopadovou porážku 0:4 a přesvědčivě zvítězilo 11:2. Tento výsledek také znamená, že ve čtvrtfinále play off na sebe narazí tyto brněnské celky znovu. Po domácí prohře 1:5 se Spartou je také jasné, že třetí brněnský klub Agromeli opouští první ligu a sestupuje do druhé.

Derby začalo Tango pěkně zostra a už v 5. minutě vedlo 3:0 po trefách Beleje, Záruby a Chadzidise. Když v 8. minutě Svoboda zvyšoval na 4:0, reagoval Helas velmi brzkým oddechovým časem. Po něm se hosté přeci jenom trochu zvedli a v 9. minutě snížil Cupák. Klidnou fázi hry poté přerušil až minutu před prvním poločasem Seidler a zvýšil tak na 5:1.

Druhá dvacetiminutovka nabídla divákům ještě více branek než první. Hráči Tanga demonstrovali svou sílu a Helas takřka k ničemu nepouštěli. Ve 30. minutě se domácí fanoušci dočkali požadovaného desátého gólu díky ráně Buršíka. Odevzdaný Helas už neměl síly na víc než dohrání zápasu a Tango si tak pohodlně dokráčelo pro vítězství v derby.

Pro Helas tento výsledek znamená konečné 6. místo po základní části a možnost debakl z derby napravit, jelikož čtvrtfinále proti sobě svede brněnské rivaly znovu. Čtvrtfinálová série hraná na tři vítězné zápasy začne nejdříve 4. dubna. O přesných termínech ještě není definitivně rozhodnuto.

FC Tango Brno – Helas Brno 11:2 (5:1)

Branky: 2. Belej (Chadzidis), 3. Záruba (Svoboda), 5. Chadzidis (Belej), 8. Svoboda (Záruba), 19. Seidler, 22. Seidler, 25. Buršík (Svoboda), 26. Belej (Seidler), 27. Brůna (Belej), 30. Buršík (Peška), 35. Chadzidis (Belej) – 9. D. Cupák, 23. Ovčačík (Lacko).

FC Tango Brno: Bočánek (Zrzavý) – Chadzidis, Svoboda, Brůna, Buršík, Kovács, Belej (C), Záruba, Seidler, Peška. Trenér: Marian Berky.
Helas Brno: Večeřa (Tuháček) – Ovčačík (C), D. Cupák, Havlík, Lidmila, V. Cupák, Vlach, Klimeš, Lacko, Hanuš, Šplíchal, Juříček, Presl. Trenér: Jan Loup.

 

Agromeli po prohře se Spartou sestupuje do druhé ligy

O jediný bod uniklo týmu Agromeli Brno udržení v první lize. V závěrečném kole si Agromeli doma neporadilo se Spartou a nedokázalo tedy stáhnout ztrátu na prvního nesestupujícího Hradec Králové.

FC Agromeli Brno – AC Sparta Praha 1:5 (1:2)

Branky: 6. Nosko (Mica) – 14. Stejskal (Mareš), 19. Zapletal (Semerád), 37. Dlouhý (Stejskal), 38. Zapletal, 39. Holeček (pen.).

FC Agromeli Brno: Sára (Sýkora) – Nedělník, Dornay, Veselovský, Nosko, Outrata, Mica (K), Tůma, Vrána.Trenér: Martin Harnach.
AC Sparta Praha: Mareš (Vozár) – Formánek, Holeček, Sop, Dlouhý (K), Zapletal, Semerád, Doša, Havrda, Rott, Holeček, Stejskal. Trenér: Aleš Štolc.

 

Čtvrtfinálové dvojice play off

ERA-PACK Chrudim - Slavia Praha
Balticflora Teplice - Sparta Praha
Tango Brno - Helas Brno
Benago Praha - SAT-AN Kladno

Závěrečná tabulka Chance futsal ligy po 22. kole

Štítky futsal, chance futsal liga, Helas Brno, tango brno, agromeli brno, play off, 22. kolo, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, FC Tango Brno, FC Agromeli Brno, SK Slavia Praha, FK Teplice, FC Hradec Králové, SK Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Futsal: Tango v derby rozdrtilo Helas. Agromeli sestupuje  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.