Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Basketbalistky USK vyhrály po boji i druhé finále v Brně

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály ve středu v druhém finále ligy v Brně nad domácím IMOSem 61:49 a v sérii na tři vítězství vedou 2:0. O obhajobě titulu mohou rozhodnout v pátek ve třetím finále, které je na programu v Praze od sedmi hodin večer.

V zápase dvou zcela rozdílných poločasů pražské basketbalistky i v oslabené sestavě v úvodu dominovaly a v této fázi měly vývoj zápasu jednoznačně ve své moci. Ovšem po změně stran upadly do herního útlumu a od zvratu je zachránil až zlepšený výkon v závěrečné čtvrtině.

Domácí hráčky po jednoznačné prohře v prvním finále o třiatřicet bodů působily v úvodních minutách zakřiknutě. Chybami v rozehrávce dovolily hostujícímu celku snadno získat náskok náskok třináct bodů. "Náš výkon v prvním poločase byl katastrofální, hráčky nebyly koncentrované na zápas. Hanušová měla hned v úvodu tři ztracené míče, vůbec nebránila. Nevím, zda se už vidí v týmu USK. Pecková hrála ustrašeně. I ostatní hrály špatně," okomentoval domácí kouč Jan Bobrovský špatný vstup do zápasu.

Brňanky své soupeřky v úvodu zápasu předčily v doskakování, doplácely však na nevynucené chyby. Problém měly s důraznou obranou Pražanek, jen s obtížemi hledaly střelecké pozice a na jejich výkonu byl patrný přílišný respekt. Hráčky USK i bez reprezentantek Burgrové, Vítečkové a Veselé v poločase vedly rozdílem osmnácti bodů (41:23).

"Měly jsme trochu svázané ruce, protože jsme doma hodně chtěly. Nechytily jsme se, v obraně jsme nehrály podle představ. Nachytaly jsme rychle fauly, když se nedaří v obraně, jde těžko i útok," posteskla si brněnská pivotka Anna Jurčenková.

Po změně stran ale obhájkyně titulu podlehly sebeuspokojení. Brňanky se výrazně zlepšily v obraně a chyby protivnic trestaly rychlými protiútoky s přesným zakončením. V úvodu poslední čtvrtiny stáhly domácí hráčky ztrátu až na rozdíl sedmi bodů (41:48).

"Ve druhém poločase musím před našimi hráčkami smeknout. I když byly unavené, tak odehrály, co měly. Myslím si, že jsme byli ve druhém poločase i lepší než USK. Jedině takovým výkonem a po celý zápas bychom mohli USK porazit. Protože kvalita je u soupeřek znát," dodal Bobrovský.

O ještě těsnější stav se ale domácí basketbalistky připravily nepřesnou koncovkou. V nervózním závěru se už hráčkám USK podařilo nápor soupeřek odrazit a vítězství ubránily.

"Důležité je, že jsme vyhrály. Druhý poločas jsme odpochodovaly. Po hráčkách jsem chtěla, aby byly stále koncentrované, jako by to bylo 0:0. Což se nepodařilo, myslely si, že už je o výsledku rozhodnuto. Brno začalo ve druhé půli agresívně bránit, my jsme udělaly strašně moc chyb. Ale stačilo to na vítězství, což je důležité," poznamenala trenérka USK Praha Natália Hejková.

O bronzových medailích rozhodne až pátý zápas. Valosun Brno totiž dokázal zvítězit v Hradci Králové 77:67 a vyrovnal stav série o třetí místo na 2:2.

Poslední utkání se bude hrát v úterý v Brně.

Zdroj ČTK

Štítky imos, Brno, basketbal, sport, zprávy, 2014, finále, basketbalista, ZVVZ USK Praha, Praha, Jan Bobrovský, USK Praha, Anna Jurčenková, Natália Hejková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky USK vyhrály po boji i druhé finále v Brně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.