Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Basketbalistky IMOSu jsou opět ve finále ligy

Po dvacáté v řadě nebudou chybět basketbalistky brněnského IMOSu ve finále tuzemské ligy. K postupu jim stačily tři zápasy, ve kterých jednoznačně přehrály další brněnský tým - Valosun, tentokrát poměrem 67:50.

Stejně jako v předchozích dvou utkáních, ve kterých nedovolil IMOS soupeřkám více než 48 bodů a po většinu utkání jasně dominoval, i tentokrát v hale Rosnička od počátku vedl a postupně rostoucí náskok nadále udržoval. Největší vedení bylo 27bodové, konečný rozdíl ve skóre pak o deset bodů menší.

„Třetí utkání bývají vždy trochu nervózní, koncentrace už je menší, ale i tak byl rozdíl obou družstev i dnes patrný. Více mě těšilo, když se zapojily hráčky, které toho letos moc nenahrály, ale i tak jsem velmi spokojený. Postoupili jsme hladce a ukázali jsme, že na nás mají soupeřky ještě hodně co dohánět,“ řekl trenér IMOSu Jan Bobrovský.

Z domácích se střelecky nejvíce prosazovala opět Tereza Pecková s 18 body, kterou následovala 15bodová Ashley Key a 12 resp. 11 bodů zaznamenaly Slovenky v dresu Žabin Ivana Jalčová a Anna Jurčenková.

Nyní se musíme připravit na USK. Ve finále půjde hlavně o to, abychom zabojovali a zaměříme se také na obranu,“ dodal trenér IMOSu.

Ve finálové sérii s USK Praha bude chtít IMOS vylepšit historickou statistiku klubu, v níž byl 14x zlatý a 5x stříbrný. Ta začíná, pokud nedojde ještě ke změnám kvůli televiznímu vysílání, v sobotu 26. dubna na hřišti Pražanek.

BK IMOS Brno - Valosun Brno 67:50 (22:13, 13:11, 19:12, 13:14)

IMOS: Pecková 18, Key 15, Jalčová 12, Jurčenková 11, Hanušová 7, Hamilton 4

Valosun: Conners a Šípová 10, Kopecká 7, Mrhálková 6, Vojtková 5

Štítky basketbal, žbl, imos, basket, valosun, play off, finále, basketbalista, Tereza Krakovičová, Ashley Key, Ivana Jalčová, Anna Jurčenková, Jan Bobrovský, USK Praha, BK IMOS Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky IMOSu jsou opět ve finále ligy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.