Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Basketbalistka Hanušová míří z Brna do USK, odchází i Jalčová

Reprezentační pivotka Alena Hanušová odchází z IMOSu Brno do týmu českých basketbalových mistryň ZVVZ USK Praha. Kádr stříbrných medailistek opouští i slovenská rozehrávačka Ivana Jalčová, jež míří do celku tureckého účastníka Evropské ligy Kayseri Kaski.

Dvaadvacetiletá Hanušová byla ve skončené sezoně nejlepší střelkyní Brna jak v Evropské lize, tak i v nejvyšší domácí soutěži. V klubu působila pět let a v roce 2010 pomohla k poslednímu ligovému titulu svěřenkyň trenéra Jana Bobrovského.

Vedle pražského celku měla také nabídku působit ve francouzském Montpellieru. "Do zahraničí ještě nechci. Dávám přednost vysokoškolskému studiu. Jsem si vědoma toho, že budu dostávat v novém působišti zřejmě méně prostoru k hraní než v Brně. Ale je to pro mě nová výzva," uvedla Hanušová.

Třicetiletá Jalčová je bývalou kapitánkou Košic, s nimiž získala osm slovenských titulů. Do Brna přišla před rokem ze Spišské Nové Vsi. V minulosti hrála i v Gdyni a Schiu. V širší nominaci slovenské reprezentace před mistrovstvím Evropy ale chybí.

Zdroj ČTK

Štítky imos, Brno, basketbal, sport, zprávy, 2014, hanušová, Alena Hanušová, Ivana Jalčová, ZVVZ USK Praha, IMOS Brno, a.s., Jan Bobrovský, Montpellier, Evropa, Košice, Gdyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistka Hanušová míří z Brna do USK, odchází i Jalčová  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.