Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Basket: IMOS i Valosun dál válí, muži MMCITÉ podruhé vítězně

Ve 14. kole Ženské basketbalové ligy přehrály hráčky IMOSu Brno na domácí palubovce svým prvním stovkovým skóre letošní sezony Karlovy Vary jasně 108:49. Další brněnský tým v ŽBL Valosun zvítězil nad pražským DSK 84:66 a uhájil náskok jednoho bodu na druhém místě soutěže právě před IMOSem. Muži MMCITÉ Brno se odlepili ode dna Mattoni NBL, když v 9. kole doma přejeli Lvy z Jindřichova Hradce 82:67.

„Bylo to dobré, jak v obraně, tak útoku. Tentokrát jsme právě i v útoku zabrali a mohly hrát všechny hráčky. Zahráli jsme si s chutí, a to jsme chtěli.“ hodnotil utkání IMOSu kouč Bobrovský.

IMOS ještě o mnohé předčil scénář z letošního prvního střetnutí obou celků, ve kterém Brňanky zvítězily o 24 bodů. Tentokrát se na celkových 108 bodech podílelo šest hráček dvouciferným přídělem. Útočná síla, ale i kvalitní výkon v obraně, úplně vymazal soupeřky ze hřiště.

„Brno absolutně využilo našich slabin,“ uvedl po zápase trenér Karlových Varů David Zdeněk. „My jsme vůbec nebyli schopní řešit věci, které normálně trénujeme, dodržovat naše pravidla. Místy to bylo velmi tristní a frustrující. Samozřejmě Brno je kvalitní, euroligový tým, ale přesto by takovým způsobem to utkání z naší strany skončit nemělo.“

BK IMOS Brno stále zůstává na průběžné třetí příčce tabulky, Karlovy vary jsou po 14. kole ŽBL deváté. Nyní čeká IMOS série šesti utkání v Brně bez nutnosti cestovat. To první se koná už 13. listopadu, kdy od 18 hodin hostí v euroligové domácí premiéře Wislu Krakov.

IMOS Brno - Karlovy Vary 108:49 (22:12, 46:23, 71:35)

Nejvíce bodů:
IMOS: Vlková 20, Hanušová 19, Kašpárková 17, Jurčenková a Pecková po 16, Key 14
K. Vary: Magerčiaková 13, Kučerová 11, Kušlitová 8.


Valosun posedmé v řadě zvítězil, SŠMH opět prohrálo.

Brněnské hráčky Valosunu Brno si v ŽBL připsaly již sedmé vítězství v řadě, tentokrát jejich formu odskákal pražský tým z Karlína DSK Basketball. Valosun tak stále drží druhou příčku za suverénem soutěže USK Praha, na záda mu přitom dýchají IMOS společně s Hradcem Králové.

To Sportovní škola míčových her má úplně jiné starosti. Ani ve 14. kole soutěže nepoznala chuť vítězství a krčí se na posledním místě Ženské basketbalové ligy.

Valosun Brno - DSK Basketball 84:66 (31:13, 51:39, 77:51)

Nejvíce bodů:
Valosun: Spragueová 23, Adamcová 19, Mrhálková 18, Švrdlíková 10
DSK: Sládková 16, Campbellová 13, Rolleová a Skokanová po 11

 

Hradec Králové - SŠMH Brno 71:56 (25:12, 45:26, 57:43)

Nejvíce bodů:
HK: Mišurová 17, Stará 13, Pochobradská 10
SŠMH: Beránková a Hošková po 9.

 

MMCITÉ podruhé v sezoně vítězně

Muži se odlepili výhrou nad Jindřichovým Hradcem ze dna mužské Mattoni NBL. Na výhru Brno čekalo od 4. kola, kdy doma zdolalo Ostravu. Pak ale přišly 3 zápasy bez výhry, naposledy výprask 84:57 od Děčína.

Brněnští basketbalisté se ale zvedli a dnešním výkonem ukázali, že jsou v NBL právem. Zápas s Jindřichovým Hradcem rozhodli Brněnští v závěrečné čtvrtině, kterou ovládly poměrem 29:8.

MMCITÉ Brno - BK Lions Jindřichův Hradec 82:67 (18:13, 31:32, 53:59)

Nejvíce bodů:
MMCITÉ: Šmíd 23, Cventovič 22, Maric 15, Zachrla 11
J. Hradec: Tracey 26, Vošlajer 11, Rolls 7, Ringgold 6

Štítky basketbal, Brno, imos, valosun, sšmh, zenska basketbalova liga, zbl, mmcité, nbl, JBC MMCITÉ Brno, Karlovy Vary, Jindřichův Hradec, Kooperativa Národní basketbalová liga, soutěž, IMOS Brno, a.s., DSK Basketball Nymburk, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basket: IMOS i Valosun dál válí, muži MMCITÉ podruhé vítězně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.