Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Basketbalisté Brna budou v novém prostředí usilovat o play off

Zbavit se sestupových starostí a usilovat o postup do play off je cílem basketbalistů mmcité Brno, kteří se přestěhovali do nového prostředí ve vysokoškolském kampusu Masarykovy univerzity v Bohunicích. Jedenáctý tým uplynulého ročníku se již v závěru minulé sezony začal pod vedením chorvatského trenéra Zorana Helbicha stabilizovat.

"Sezona ještě nezačala, je těžké mluvit o konkrétních plánech. Určitě budeme hrát lépe než minulou sezonu. Poslední dva měsíce uplynulého ročníku byly vydařené. Doufám, že na ně navážeme," uvedl na dnešní tiskové konferenci kapitán týmu Michal Křemen.

V letní přestávce přišli tři noví zahraniční hráči: srbský rozehrávač Edi Sinadinovič a dva američtí pivoti DeShawn Painter se Stanem Simpsonem. Odešli Michal Šotnar, Filip Šmíd, Jaroslav Prášil a Ivo Prachař.

"Máme postupné mety. Klub budujeme jako firmu. Za úspěch považujeme, že jsme se v minulých třech letech udrželi v nejvyšší soutěži. Rádi bychom po stabilizaci do pěti let bojovali o medaile," řekl majitel klubu Radek Hegmon, který považuje za důležitý moment podepsání dlouholeté smlouvy s trenérem Helbichem, jenž převzal tým v únoru.

zdroj: Basketbal Brno

Oproti bývalému působišti v hale Moravské Slavie mají basketbalisté mnohem lepší zázemí. Hala pojme 500 diváků, z toho je 400 míst k sezení. "Dostat do univerzitního prostředí klub z nejvyšší soutěže bylo naším záměrem hned po dokončení kampusu. Basketbal propojí teorii s praxí. Studenti mohou vidět každodenní práci profesionálního klubu, v diagnostickém centru se dostanou k výsledkům měření i k problémům relaxace a výživy. Určitě to bude pro obě strany přínosem," uvedl děkan Fakulty sportovních studií Jiří Nikodým.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, basketbalista, Masarykova univerzita, Brno-Bohunice, Michal Křemen, Jaroslav Prášil, Ivo Prachař, Jiří Nikodým

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Brna budou v novém prostředí usilovat o play off  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.