Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Basketbalistky Valosunu se vrací k názvu KP Brno

Basketbalistky Valosunu Brno po dvanácti letech mění název. Po odchodu titulárního sponzora budou hrát v nadcházející sezoně pod názvem KP Brno 1960. Pátý tým uplynulého ročníku výrazně obměnil kádr, ve kterém zůstaly pouze tři dosavadní hráčky.

"Ukončení spolupráce nás mrzí zejména proto, že jsme pod hlavičkou VALOSUNu dlouhodobě budovali určitou klubovou značku jak u nás, tak i v zahraničí a všechny hráčky od mládeže až po A-tým i naši početní příznivci byli s tímto názvem ve vzájemné symbióze. Za sebe mohu říct, že označení VALOSUN, či skandování VALOSUN do toho... budu používat i nadále, ale k oficiálnímu názvu ani logu už práva nemáme", podotkl a nabudil fanoušky předseda královopolského oddílu Richard Foltýn.

Ten zároveň vyvrátil možné spekulace, že by ukončení spolupráce s titulárním sponzorem mohlo mít nějaké zásadní dopady:

"Pouze nás s kolegou Michálkem čeká několik zdlouhavých administrativních procedur souvisejících se změnou názvu a něco budou stát i všechny předělávky log. Nejsem naivní, abych spoléhal pouze na jednoho velkého partnera, naopak se nám podařilo oslovit některé nové sponzory a u současných navýšit reklamní plnění, takže spolu s důležitou podporou od města Brna a Jihomoravského kraje by jsme snad měli mít všichni klid na další práci", dodal Foltýn.

Do nové sezony bez klasické pivotky

Hlavní oporou týmu bv nové sezoně by měla být po návratu z Francie reprezentantka Tereza Pecková a dvě zahraniční posily - Litevka Marina Solopovová a egyptská rozehrávačka Rím Mússaová.

"Chybí nám klasická pivotka. Snažíme se tento problém vyřešit. Zatím na tomto místě zaskakuje i Pecková, která má ale větší sílu na křídle," prohlásil na tiskové konferenci trenér Marian Svoboda.
 

Zdroj: ČTK, KP Brno

Štítky VK Královo Pole, Brno, basketbalista, Tereza Krakovičová, Marina Solopova, Marián Svoboda, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky Valosunu se vrací k názvu KP Brno  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.