Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Basketbalisté v přípravě poprvé vyhráli, v Brně porazili Japonsko

Čeští basketbalisté porazili v přípravném utkání před mistrovstvím Evropy v Brně Japonsko 86:71. Po předcházejících čtyřech prohrách v Polsku a v Německu se svěřenci trenéra Ronena Ginzburga dočkali v jediném utkání na domácí půdě prvního vítězství.

Houževnatí Japonci drželi krok pouze v úvodu zápasu, v dalším průběhu zápolili s rozehrávkou. Zejména v druhé čtvrtině je český tým přehrál větším důrazem a přesnější střelbou.

V úvodu druhé čtvrtiny poslal kouč Ginzburg na hřiště nejsilnější sestavu a český tým zrychlil pohyb v obraně i doskakování. Japonci vypadli z rytmu, v kombinacích působili bezradně, ztráceli míče a jejich chyby trestali čeští basketbalisté bleskovými protiútoky do otevřené obrany.

V koncovce se prosazoval Luboš Bartoň, který za první poločas zaznamenal 11 bodů. Střelecky mu sekundoval Tomáš Satoranský a domácí tým rychle získal dvacetibodový náskok (37:17). Ten se ale po prostřídání začal vytrácet.

Podobné herní výkyvy mezi výkonností první a druhé pětky provázely hru českých basketbalistů i ve druhém poločase. V něm se střelecky dařilo Davidu Jelínkovi, který všechny svoje body zaznamenal až ve druhé polovině utkání. Japonci se v závěrečné čtvrtině snažili o zvrat, takticky lépe hrající český tým si ale vítězství pohlídal.

Přípravné utkání basketbalistů v Brně:

ČR - Japonsko 86:71 (15:11, 42:27, 65:52)

Nejvíce bodů: Veselý 20, Bartoň 16, Jelínek 13, Hruban a Satoranský po 7 - Takeuči 14, Macui a Tabuse po 11. Rozhodčí: Vyklický, Hrůša, Paulík. Trestné hody: 22/12 - 11/9. Fauly: 11:16.

Zdroj: ČTK

Štítky basketbalista, Japonsko, Brno, Ronen Ginzburg, Německo, Evropa, Polsko, Luboš Bartoň, Tomáš Satoranský, David Jelínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté v přípravě poprvé vyhráli, v Brně porazili Japonsko  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.