Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Utkání Komety se nedohrálo kvůli mlze

Hokejisté Zlína nastoupili k druhému utkání letošního ročníku extraligy na ledě brněnské Komety a stejně jako v prvním kole neproběhlo utkání tak, jak asi předpokládali. Zatímco v prvním kole dorazili hokejisté Mladé Boleslavi na Valašsko pozdě a začátek utkání se posouval, v Brně bylo odehránou pouhých třináct minut. Po těch byl zápas pro nezpůsobilost ledové plochy ukončen. Na vině byly mokré svršky fanoušků!

„Problém byl s počasím. Venku byla 98% vlhkost, zmoklí diváci přišli do haly mokří a vše se do ní "natahalo". Klimatizace, vzduchotechnika, všechno jelo naplno, ale nebylo v silách obou zařízení, aby se v nějakém rychlém časovém horizontu zlepšilo ovzduší v hale," popsal původ mlžného oparu mluvčí Komety Michal Chylík. To v kombinaci s nepříliš moderním technickým vybavením zimního stadionu zapříčinilo nezpůsobilost ledové plochy k další hře.

Přestože se pořadatelé snažili opar rozehnat a situace se postupně lepšila, nebylo možné v utkání pokračovat. Situaci komplikoval také přímý přenos České televize, který znemožňoval zhruba hodinové odložení další hry, které by pravděpodobně nepříjemnou situaci vyřešilo. 

V čase 13:03 hlavní rozhodčí po dohodě s týmy utkání zastavil a o náhradním termínu bude nyní jednat vedení extraligy. Pravděpodobně dojde k úplně novému zápasu hranému od začátku a stavu 0:0. 

K předčasnému konci se vyjádřili také trenéři obou týmů: „Je dobře, že se to utkání ukončilo. Bohužel není co hodnotit, hráči místy neviděli na puk, podmínky byly tak akorát na zranění," uvedl při tiskové konferenci trenér Zlína Rostislav Vlach. „Souhlasím s Rosťou, je dobře, že se zápas odložil. Pro všechny to bylo moc složité a víc k tomu asi není co dodat. Jen asi to, že jsem tohle nikdy nezažil," potvrdil Vlachova slova brněnský kouč Vladimír Kýhos.

O termínu opakovaného utkání budeme včas informovat. Vstup bude volný pro držitele permanentek a také pro fanoušky, kteří se prokáží vstupenkou na dnešní zápas. 

Štítky kometa, hc kometa, brno, hokej, extraliga, rondo, mlha, nedohráno, HC Kometa Brno, PSG Zlín, BK Mladá Boleslav, Valašsko, Rostislav Vlach, Česká televize, Vladimír Kýhos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Utkání Komety se nedohrálo kvůli mlze  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.