Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kondičním trenérem Komety vítěz Stanley Cupu

Hokejová Kometa získala do svých řad dočasnou, ale hodně zvučnou posilu. Netradičně se nejedná o hokejistu, ale trenéra. Konkrétně o bývalého hráče NHL, vítěze Stanley Cupu a kondičního trenéra Edmontonu Oilers Normanda Lacombeho.

Osmačtyřicetiletý trenér je ve své branži uznávaným profíkem, jehož služeb využívá nebo využívalo mimo jiné mnoho Čechů a Slováků, kteří působili, či působí, v NHL. Zmínit můžeme Libora Zábranského, Tomáše Vincoura, Petra Sýkoru, Pavla Trnku, Petra Buzka, Patrika Štefana nebo Zdena Cháru. V Brně se bývalý hráč Buffala, Edmontonu nebo Philadelphie na 14 dní zapojí do trenérského týmu prvního mužstva i mládežnických kategorií, které bude trénovat v odpoledních hodinách. Do České republiky přiletěl v neděli 9. června, odlétat bude 24.

„Pro kluky i celý klub bude Norm obrovským oživením. Jsme rádi, že jsme se s ním dohodli. Má obrovskou chuť poznat náš hokej, náš styl práce,“ těší majitele Komety Libora Zábranského.

Bývalé pravé křídlo si dokonce ve dvou sezónách zahrálo po boku velikána NHL a zároveň nejproduktivnějšího hráče prestižní soutěže Wayna Gretzkyho. Právě v sezóně 1987/1988, kdy byl Gretzky již pátým rokem kapitánem Edmontonu, pomáhal Norm Lacombe v jízdě za vysněným pohárem - Stanley Cupem. V play-off zaznamenal 3 branky.

S hráčskou kariérou skončila celková desítka draftu z roku 1984 v roce 1992, kdy také stihla naskočit za tým Kanady. Normand byl vždy znám medvědí silou, kterou nyní učí správně používat i své nástupce. Komeťáci se mají pod jeho vedením nač těšit.

Tisková zpráva klubu

Štítky trenér, Stanley Cup, National Hockey League, Edmonton Oilers, Libor Zábranský, Wayne Gretzky, Buffalo Sabres, HC Kometa Brno, Philadelphia Flyers, Zdeno Chára

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kondičním trenérem Komety vítěz Stanley Cupu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.