Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa vyšla v Pardubicích poprvé bodově naprázdno

Až v jedenáctém kole Tipsport extraligy Kometa nezískala ani bod. V repríze minulého finále se radovaly stejně jako na jaře Pardubice. Jihomoravané přitom dvakrát v utkání vedli, domácí ale vždy dokázali skóre dotáhnout. Vítězný gól padl šest minut před koncem z hole Hemského.

Kometa odstartovala první setkání obou týmů od jarního finále s větší ofenzivní chutí. Hned z první vážnější akce šli hosté do vedení. Švrčkovu ránu z kruhu pro vhazování vyrazil Salfický jen k Janu Hruškovi, který jej obratem uklidil do sítě – 0:1.

V rychlém sledu si pak Brno připravilo další dvě dobré příležitosti, tentokrát však Dočekala i Čermáka vychytal Salfický. Pasáž v režii Komety podpořil faulem Kindl, ale pardubická čtyřka dvouminutové oslabení zvládla.

První vážnější možnost si domácí připravili v přesilovce, když soupeř špatně střídal. Hemský si nabruslil do střelecké pozice a provětral Trvaje. Dorážet mohl ještě Starý, ale branku přestřelil.

Kometa začala druhou část stejně jako tu první a opět měla v radosti hostů prsty druhá lajna. Hynek Zohorna pláchl kolem pravého mantinelu a po rychlém blafáku zasunul kotouč za bezmocného Salfického – 0:2.

Pardubičtí hokejisté tentokrát reagovali okamžitě. V závaru před Trvajem se nejlépe zorientoval Pavel Brendl a doklepl kotouč za brankovou čáru – 1:2. Ve 28. minutě vymyslel Hemský perfektní střeleckou pozici Kočímu, jenže pardubický bek z mezikruží trefil Trvaje do hrudi a dojíždějící Benák puk minul.

Ve 36. minutě Pardubice využily přesilovku během šesti vteřin. Brendlova rána se od zadního mantinelu odrazila před branku, kde ji do sítě ze vzduchu dorazil Kristopher Beech – 2:2. Domácí radost však trvala pouhých 41 vteřin. Poté si totiž odražený puk sebral Jakub Svoboda a zavěsil jej za ležícího Salfického – 2:3.

Třetí třetinu začaly Pardubice v dohrávané výhodě a dlouho se nemohly procpat do pásma. Povedlo se to až Somíkovi, který z dobré pozici napálil Trvaje. Domácí následně přesilovku přece jen využili. Kristopher Beech vyjel od zadního mantinelu a překvapivě procedil kotouč za čáru – 3:3.

Za hosty odpověděl povedenou individuální akcí Hynek Zohorna, který se proháčkoval až k ráně z křídla a nastřelil kotouč do Salfického výstroje. Podobně si vedl i Erat, proti jehož ráně se postavila lapačka pardubického brankáře. Trojici akcí Komety zakončil Jakub Svoboda, který se zjevil sám před brankou Východočechů a po rychlé kličce trefil tyč.

V 53. minutě fauloval Malec Bartka a jako vůbec první hráč ve třetí třetině si šel odsedět dvouminutový trest. A Pardubice trestaly lahůdkově. Krejčí s odraženým kotouč nezmatkoval, nechal před sebe padnout dva obránce a pak přihrál před prázdnou branku Aleši Hemskému, který poslal domácí poprvé v utkání do vedení – 4:3.

Kometa musela poprvé v zápase dotahovat a dlouho si s novou situací nevěděla rady. Pardubice držely kotouč daleko od své branky a nepouštěly soupeře na dostřel Salfickému. Závěrečný tlak se rozhodl trenér Venera podpořit oddechovým časem a odvoláním brankáře, ale jejich nápor trval jen krátce. Tři body pro Pardubice potvrdil do prázdné branky Jan Starý – 5:3.

ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Kometa Brno 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 22. Brendl (T. Zohorna, Buchtele), 36. Beech (Brendl, Píša), 42. Beech (Bartek, Píša), 54. Hemský (Krejčí), 59. Starý (Krejčí, Hemský) – 2. J. Hruška (Švrček, H. Zohorna), 21. H. Zohorna (Švrček, Jak. Svoboda), 37. Jak. Svoboda (J. Hruška, Švrček). Rozhodčí: Blecha, Hribik – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. Diváci: 9666.

ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický – Benák, Kolář, Píša, Kočí, Ďaloga, Kindl, Vašíček – Hemský, Krejčí, Starý – Bartek, Kousal, Somík – Brendl, Beech , Cetkovský – Buchtele, T. Zohorna, Semorád. Trenér Pavel Hynek.

HC Kometa Brno: Trvaj – Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Valach, Valábik, M. Hruška – Hořava, Čermák, Dlouhý – H. Zohorna, J. Hruška, Jak. Svoboda – Erat, Petrovický, Holec – Wasserbauer, Koreis, Dočekal. Trenér Zdeněk Venera.

Zdroj: Oficiální internetové stránky Komety Brno
Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky FK Pardubice, Aleš Hemský, HC Kometa Brno, Hynek Zohorna, Kris Beech, Extraliga ledního hokeje, Jakub Svoboda, Jan Hruška, Jan Starý, Pavel Brendl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vyšla v Pardubicích poprvé bodově naprázdno  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.