Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kometa výhrou 3:1 odvrátila první zlínský mečbol

Hokejisté Komety Brno porazili ve čtvrtém finále play off extraligy Zlín 3:1 a snížili stav série na 1:3. Domácí odvrátili první mečbol soupeře zejména díky útočníkovi Jakubu Koreisovi, který dnes jeden gól vstřelil a na dvou brankách se podílel asistencí. Druhou šanci získat Masarykův pohár bude mít Zlín v pátek v domácím prostředí.

Trenér Komety Kýhos se po pondělním nezdaru rozhodl pozměnit sestavu, v brance dostal místo Čiliaka přednost Trvaj. Úvod byl tentokrát z obou stran opatrný, nápor Brna nepřišel. Při vyloučení Tomáše Svobody mohli otevřít skóre Balaštík nebo Řezníček, Trvaj si ale s jejich střelami poradil.

V 7. minutě se domácí dostali do vedení, když se Koreisova přihrávka z rohu hřiště odrazila k volnému Jakubu Svobodovi, který překonal Kašíka. Zvýšit mohla Kometa v přesilových hrách, nedokázala však využít ani 21 sekund dlouhou výhodu pět na tři. V 17. minutě ale rozjásal vyprodanou Kajot arenu Vondráček, jemuž přihrál zpoza branky Koreis. Opět se tak prosadila třetí formace domácích.

V závěru první třetiny měli dvojnásobnou přesilovku i hosté, v pěti proti třem hráli 110 sekund, snížit však nedokázali. Na začátku druhé části ale v pokračující klasické výhodě skóroval kapitán Čajánek.

Zlín následně ožil a Trvaj musel likvidovat řadu šancí. Oba týmy měly hned několik přesilovek, v nichž se ale neprosadily. Po Trvajově chybné rozehrávce byl blízko gólu Kubiš, brankář Komety ale své zaváhání stihl napravit. Ve 40. minutě Kašík se štěstím vyrazil Kempného střelu, Trvajovi po Köhlerově pokusu pomohla tyč.

Hned na začátku třetí dvacetiminutovky našel Kuboš přihrávkou najetého Koreise, který udělal kličku i Kašíkovi a přiblížil Kometu první výhře v sérii. Brňané poté nevyužili další přesilovku pět na tři, tentokrát dlouhou 69 sekund, mrzet je to ale nemuselo. Na jejich výhře nic nezměnilo ani neproměněné trestné střílení Čermáka. Zlín tak přišel o sérii sedmi výher v play off.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Jakub Svoboda (Koreis), 17. Vondráček (Koreis, Kempný), 42. Koreis (Kuboš, Žižka) - 21. Čajánek (Zámorský, Veselý). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8, navíc Veselý (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Brno: Trvaj - Dlapa, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - T. Svoboda, Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, V. Němec, Pivko - Vondráček, Koreis, Jakub Svoboda - P. Mrázek, Raška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, kometa brno, kometa, tipsport extraliga, zlín, play off, finále, FC Fastav Zlín, Jakub Koreis, HC Kometa Brno, Pohár T. G. Masaryka, Jakub Svoboda, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Svoboda, PSG Zlín, Rostislav Vlach, Jan Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa výhrou 3:1 odvrátila první zlínský mečbol  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.