Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa veze z Chomutova bod

Hokejisté brněnské Komety vedli na ledě Chomutova dvakrát dvougólovým rozdílem, přesto v zápase nedokázali zvítězit. Bod zachraňoval pár minut před koncem Jan Hruška, v nájezdech pak byli úspěšnější domácí.

Kometě se povedl vstup do zápasu lépe. V čase 7:02 Lušňák našel volného Miroslava Holce a ten zamířil přesně. V 19. minutě Brňané svému soupeři odskočili už na dvě branky, to když se puk odrazil do domácí sítě od brusle Jakuba Svobody.

Pirátům se podařilo snížit dvě vteřiny před první přestávkou. Po kombinaci Šagáta se Štěpánem Hřebejkem skončil kotouč za zády hostujícího gólmana. Druhý jmenovaný pálil z mezikruží a puk zastavila až síť Trvajovo branky.

Hned v první minutě druhé části udeřila Kometa třetím gólem. Macháček chyboval ve vlastní třetině a jeho zaváhání využil Leoš Čermák. Odpověď domácích byla ale bleskurychlá. Už za 14 sekund překonal Trvaje tvrdou přízemní střelou Jan Rutta.

V 27. minutě duelu bylo vyrovnáno. Ve dvojnásobné přesilové hře se po hezké kombinaci prosadil od modré čáry Jaroslav Mrázek.

Obrat dokonali Piráti hned v úvodu třetí části. Sikora vystřelil na Trvaje, ten puk pouze vyrazil před sebe a k dorážce se dostal Karel Hromas, jenž poslal Chomutov poprvé v utkání do vedení.

Kometě se podařilo vyrovnat čtyři minuty před závěrečnou sirénou. Hosté kombinovali v útočné třetině a k puku se dostal Jan Hruška, který měl dostatek prostoru k tomu, aby mohl přesně zamířit.

V prodloužení gól nepadl a tak v samostatných nájezdech zvítězili Piráti Chomutov, když rozhodující nájezd proměnil Marek Sikora.

Piráti Chomutov – HC Kometa Brno 5:4sn (1:2 2:1 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Hřebejk (Šagát, Bartejs), 22. Rutta (Sikora, Důras), 27. Mrázek (Rutta, Jíra), 42. Hromas (Sikora, Rutta), rozhodující nájezd Sikora – 8. Holec (Lušňák, M. Hruška), 19. J. Svoboda, 21. Čermák, 57. J. Hruška (Němec, Kováčik). Rozhodčí: Homola, Hradil – Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 2 874.

Piráti Chomutov: Hanuljak – Macháček, Pavlas, Bartejs, Rýgl, Mrázek, Rutta, Stehlík – Kubinčák, Káňa, Rutta – Hřebejk, Zálešák, Šagát – Hromas, Sikora, Důras – Procházka, Kraft, Kůs – Divíšek. Trenér Jiří Čelanský.

HC Kometa Brno: Trvaj – Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Krejčiřík, Švrček, M. Hruška, Malec – Zohorna, Čermák, Burian – T. Svoboda, J. Hruška, J. Svoboda – Holec, Petrovický, Lušňák – Erat, Němec, Wasserbauer. Trenér Vladimír Kýhos.

Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky HC Kometa Brno, Piráti Chomutov, play out, hokej, Tipsport extraliga, Jan Hruška, Jan Rutta, Marek Sikora, Jakub Svoboda, Miroslav Holec, Štěpán Hřebejk, Leoš Čermák, Jaroslav Mrázek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa veze z Chomutova bod  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.