Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa v play-out poprvé prohrála, nestačila na Liberec

Bílí Tygři díky trefám Výtiska a Nedvěda přetlačili brněnskou Kometu a zdramatizovali skupinu o umístění. Na Karlovy Vary už ztrácí Liberečtí pouze dva body, Západočeši totiž prohráli na vlastním ledě s Chomutovem 5:6.

Kometa mohla jít do vedení už po pár sekundách hry. Schwarz se vydal za vlastní branku rozehrát, kotouč mu ale přeskočil hůl a ve velké šanci se rázem zjevil kapitán Čermák. Puk se mu však ze strany do prázdné branky zasunout nepodařilo, liberečtí obránci jeho střelu zastavili.

Těsně před první sirénou předvedl neuvěřitelný zákrok Marek Schwarz. Petrovický dostal kotouč přesně na hůl, ale z těsné blízkosti trestuhodně selhal. Brankář Bílých Tygrů se do jeho pokusu vrhl a puk mu skončil v lapačce.

Skóre se ale měnilo až na konci druhé části. V osmatřicáté minutě Tomáš Urban zamíchal u zadního mantinelu pukem a poslal jej před brankoviště. Na jeho pas si od modré čáry sjel Jan Výtisk, který střelou těsně nad ledem pokořil Trvaje a připsal svůj první gól v sezoně.

Brňané mohli srovnat v sedmačtyřicáté minutě, kdy Čermákův svižný pokus vykopl Schwarz špičkou betonu před volného Erata, jenže ani jeho rychlá dorážka neskončila v síti. Do jeho střely totiž vpadl zadák Čutta.

Důležitá gólová pojistka přišla pro domácí pět minut před koncem. Dušek poslal z pravé strany kotouč před brankoviště, kam si v pravý čas sjel snajpr Petr Nedvěd a z těsné blízkosti doklepl puk do branky.

Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno 2:0 (0:0 1:0 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Výtisk (T. Urban, Nedvěd), 56. Nedvěd (Dušek, Duda). Rozhodčí: Turčan, Homola - Bláha, Ondráček. Vyloučení: 7:5, navíc T. Svoboda 10 minut OT. Bez využití. Diváci: 5560.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich - Dušek, Nedvěd, Duda - T. Pospíšil, Bulík, Kica - Kudrna, Filippi, Víšek - Bárta, Urban, Špaček. Trenér Pavel Hynek.

Kometa: Trvaj - Kováčik, Malec, Žižka, Dujsík, M. Hruška, Švrček, Valach - H. Zohorna, Čermák, Burian - T. Svoboda, J. Hruška, J. Svoboda - Holec, Petrovický, Lušňák - Erat, Němec, Wasserbauer. Trenér Vladimír Kýhos.

Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky HC Kometa Brno, HC Bílí Tygři Liberec, play out, hokej, tipsport extraliga, FC Slovan Liberec, HC Energie Karlovy Vary, Petr Nedvěd, Bílí Tygři Liberec, Piráti Chomutov, Marek Schwarz, Tomáš Urban, Jan Výtisk, Vladimír Kýhos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa v play-out poprvé prohrála, nestačila na Liberec  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.