Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa se rozloučila vítězstvím a poslala Liberec do baráže

Brňané byli většinu zápasu lepším mužstvem a utkání nakonec dotáhli do vítězného konce. Kometa ve svém čtvrtém účinkování v nejvyšší soutěži potřetí obsadila jedenáctou příčku. Do baráže se tak k Olomouci, Mladé Boleslavi a Chomutovu přidá Liberec.

Na první trefu čekali diváci do 25. minuty. Přesilovka Brnu sice příliš nesedla, jenže po sérii zmatků v liberecké obraně se k odraženému puku dostal Jakub Svoboda a z pozice mezikruží vymetl šibenici Schwarzovy brány.

Domácí svému soupeři odskočili na rozdíl dvou gólů ve 32. minutě. Dočekal zavezl kotouč před bránu a bekhendem zakončil. Dezorientovaný Schwarz vůbec nevěděl, kde má kotouč. Pozorný byl však Tomáš Žižka, jenž puk dopravil podruhé do sítě.

Brňané svůj náskok znovu navýšili na začátku třetí části. Hra se přelila z libereckého útočného pásma na druhou stranu a na konci akce byl střílející Leoš Čermák. Ten dostal přesný pas od pravého mantinelu a prudkou ranou z první uklidil kotouč za záda bezmocného Schwarze.

Bílé Tygry vrátil do hry přesný zásah Petra Nedvěda, na kterého navázal dalším libereckým gólovým úspěchem v 53. minutě Antonín Dušek. Kometa ale nakonec poslední zápas sezóny ukončila výhrou za tři body a vyhrála tak skupinu o udržení.

Tygři si musí extraligovou příslušnost zajistit v dalším pokračování této sezóny.

HC Kometa Brno – HC Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0 2:0 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Svoboda J. (Hruška J.), 32. Žižka (Dočekal), 45. Čermák (Burian, Zohorna H.) – 47. Nedvěd (Duda), 53. Dušek (Duda). Rozhodčí: Pešina, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4, navíc Čutta 5+DKU. Využití: 1:0. Diváci: 6257.

Kometa: Trvaj – Krejčiřík, Valach, Malec, Kováčik, Žižka, Dujsík – Burian, Čermák, Zohorna Hynek – Dočekal, Hruška Jan, Křivohlávek – Jenyš, Němec, Erat – Svoboda Jakub, Holec, Svoboda Tomáš. Trenér Vladimír Kýhos.

Liberec: Schwarz – Čakajík, Derner, Čutta, Šimek, Kolmann, Výtisk, Štich – Duda, Nedvěd, Dušek – Pospíšil, Bulíř, Bulík – Kudrna, Filippi, Víšek – Bárta, Urban, Špaček – Kica. Trenér Pavel Hynek.

Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky HC Kometa Brno, HC Bílí Tygři Liberec, play out, hokej, tipsport extraliga, Bílí Tygři Liberec, Brno, HC Olomouc, BK Mladá Boleslav, Piráti Chomutov, baráž, Tomáš Žižka, Leoš Čermák, Petr Nedvěd, Antonín Dušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa se rozloučila vítězstvím a poslala Liberec do baráže  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.