Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa odvolala hlavního trenéra Zdeňka Veneru!

Vedení hokejistů Komety Brno odvolalo po nevydařené základní části extraligy trenéra Zdeňka Veneru. Do konce sezony jej nahradí Vladimír Kýhos, který naposledy vedl v extralize Karlovy Vary a do Brna se vrací po třech a půl letech.

„Nesplnili jsme cíl, kterým byl postup do play off. Proto jsme sáhli k výměně trenérů,“ řekl vedoucí sportovního úseku brněnského klubu Jaroslav Medlík. „Nyní je naším úkolem proplout úspěšně šesti zápasy ve skupině o konečné umístění, nepromrhat současný náskok a vyhnout se baráži,“ dodal Medlík.

Svoji dočasnou misi na trenérské lavičce ukončil i Pavel Zubíček, který bude pokračovat ve funkci sportovního manažera. Asistent Lubomír Oslizlo zůstává ve funkci, druhým asistentem bude trenér staršího dorostu Karel Beran.

Šestapadesátiletý Kýhos se vrací do Brna po třech a půl letech. V sezoně 2007/2008 zamířil do tehdy prvoligové Komety z Chomutova a nahradil Rostislava Čadu, který na trenérskou funkci rezignoval.

V Brně působil Kýhos půldruhého roku, po získání extraligové licence od Znojma ještě vedl čtyři kola Kometu v nejvyšší soutěži.

Po nevydařeném startu a čtyřech porážkách jej vedení klubu v září 2009 odvolalo a nahradil jej Pavel Pazourek. Kýhos poté působil v Dukle Trenčín, v prvoligovém Táboře a v extralize vedl Litvínov a naposledy od začátku ledna do listopadu 2012 Karlovy Vary.

„Situace s loňským rokem se nedá srovnávat. Karlovy Vary byly poslední a doháněly bodovou ztrátu. Naopak Brno je ve skupině play out první s náskokem devíti bodů na třináctý Liberec,“ poznamenal Kýhos, který hru Komety podle svých slov pravidelně sledoval. „Problém týmu vidím hlavně v psychice hráčů,“ dodal.

Po dnešním dni odpočinku se brněnští hokejisté sejdou k přípravě pod vedením nového kouče ve čtvrtek. V neděli zahájí loňští finalisté skupinu play out domácím zápasem s Chomutovem.

Strmý výsledkový pokles hokejistů Komety přišel ve druhé polovině extraligy. Ještě 9. prosince byli v tabulce druzí, z 28 zápasů měli 53 bodů. Pak ale získali z 24 utkání pouze 19 bodů. Úřadující vicemistr v posledním úterním kole přišel o šanci na předkolo play off a obsadil 11. místo.

Trenér Venera přišel do Brna před minulou sezonou. Hned se mu podařilo s týmem proklouznout na posledních chvíli do play off a úspěšnou jízdu Kometa korunovala až postupem do finále, v němž podlehla Pardubicím. Oba loňští finalisté se letos trápili, Východočeši proklouzli do play off také až na poslední chvíli.

Brno je už sedmým extraligovým klubem, který v této sezoně vyměnil hlavního trenéra. Hned čtyři - Sparta, Liberec, Chomutov a Pardubice - se rozhodly udělat změnu dvakrát.

Zdroj: ČTK

Štítky HC Kometa Brno, výměna trenéra, Zdeněk Venera, Vladimír Kýhos, trenér, HC Energie Karlovy Vary, hokejista, Piráti Chomutov, HC Dynamo Pardubice, Jaroslav Medlík, Bílí Tygři Liberec, Pavel Zubíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa odvolala hlavního trenéra Zdeňka Veneru!  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.