Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté Komety v dramatickém duelu podlehli Zlínu

Dramatická podívaná, fantastický hokej, boj o druhé místo. Takový byl středeční večer na stadionu Luďka Čajky. Kometa po dvou třetinách prohrávala 2:1, ve třetí části nepříznivý výsledek zvrátila a otočila na 3:2. Jenže domácí opět zabrali a průběh klání překlopili na svou stranu.

Svižná první třetina začala velkou aktivitou domácích. Ti si hned od začátku vytvářeli tlak, který pramenil především z přesilových her. Brno se však výborně bránilo a Martin Falter všechny ošemetné pokusy Zlína dokázal pochytat.

Poté se hra poměrně srovnala, nicméně PSG udeřilo. Nahození Lešky brankář Falter neudržel a pohotový Martin Matějíček dopravil kotouč do brněnské sítě - 1:0. V závěru třetiny zlikvidoval Sedláček střelu Dlouhého a poté i dorážku Čermáka. Do kabin se tak odcházelo za příznivějšího stavu pro domácí borce.

Druhá třetina byla z obou stran velice vyrovnaná. Ve 27. minutě ujel v oslabení Jan Hruška a puk se po nepřehledné situaci doklouzal do brány. Autorství branky bylo nakonec připsáno Tomáši Divíškovi, který byl před bránou dostatečně důrazný - 1:1.

Uběhla sotva půlminuta a Tesářik zahákoval unikajícího Holce. Sudí Minář rezolutně ukázal, že si brněnský útočník svou akci zopakuje. Trestné střílení však proměnit nedokázal.

Zlínský kouč Rostislav Vlach na tuto situaci reagoval oddechovým časem a ukázalo, že to PSG pomohlo. Poté se předvedl několikrát fantastický Falter, jenž pochytal především tutovku Balaštíka a následně i překazil radost Veselému špičkou betonu.

Dalšímu tlaku už ale brněnský gólman neodolal. Koreis zahrál vysokou holí, inkasoval čtyři minuty a tento faul potrestal těsně před druhou přestávkou střelou z mezikruží Petr Čajánek - 2:1.

Třetí perioda nabídla strhující scénář. Nejprve Róbert Petrovický využil přesilovou hru a vyrovnal - 2:2. Uběhla minuta a osmnáct vteřin a skóre se znovu měnilo. Brňané překlopili vedení na svou stranu, když Jozef Kováčik vymetl levý růžek Sedláčkovy brány - 2:3.

Ševci dlouho nezaháleli. Honejsek předložil kotouč na hůl Petra Holíka, který se s ničím nepáral a rovnou zavěsil - 3:3. Hokej jako blázen pokračoval i nadále. Utkání gradovalo a do vedení šel opět Zlín. Šťastnou brankou se prezentoval Petr Leška, jenž využil svůj nájezd na Faltera - 4:3.

Hosté se snažili, chtěli ještě s výsledkem něco udělat, jenže do otevřené obrany ujel Zdeněk Okál a střelou k protější tyči náskok Zlína ještě navýšil - 5:3. Brněnský odpor byl tak definitivně zlomen a šestapadesát sekund před koncem přidal šestou trefu Jaroslav Balaštík.

Hokej plný zvratů, obratů, šarvátek, faulů a výborné divácké atmosféry, tak skončil i potřetí v sezóně lépe pro Zlín.

HC PSG Zlín – HC Kometa Brno 6:3 (1:0 1:1 4:2)

Branky a nahrávky: 19. Matějíček, 40. Čajánek (Honejsek, Veselý), 47. Holík (Honejsek, Čech), 50. Leška (Balaštík, Kubiš), 57. Okál (Leška, Linhart), 60. Balaštík (Kubiš, Leška) - 27. Divíšek (Hruška J.), 43. Petrovický (Žižka, Čermák), 45. Kováčik (Holec, Dočekal). Rozhodčí: Minář, Müllner - Bryška, Čech. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5213.

HC PSG Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Tesařík, Řezníček, Kotvan, Matějíček - Balaštík, Leška, Kubiš - Okál, Čajánek, Veselý - Honejsek, Holík, Čech - Šlahař, Melenovský, Köhler. Trenér Rostislav Vlach.

HC Kometa Brno: Falter - Kováčik, Žižka, Bičánek Švrček, Malec, Valach, Valábik – Dlouhý, Petrovický, Čermák – Holec, Divíšek, T. Svoboda – Dočekal, J. Hruška, Zohorna - Erat, Koreis, Němec. Trenér Zdeněk Venera.

Napsal Roman Zajíček, www.hc-kometa.cz
Foto: www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, 31.kolo, Kometa Brno, PSG Zlín, FC Fastav Zlín, HC Kometa Brno, Petr Leška, Jaroslav Balaštík, Luděk Čajka, Martin Falter, Martin Matějíček, Tomáš Divíšek, Paris Saint-Germain FC, Petr Čajánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Komety v dramatickém duelu podlehli Zlínu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.