Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejisté Komety se stali adoptivními rodiči medvíďat

Lední medvíďata z brněnské zoo oslavila v neděli 24. února tři měsíce od svého narození. K tomuto výročí dostala velký dárek – adoptivní rodiče, kterými se stal hokejový klub HC Kometa Brno.

Kometa adopci oznámila před hokejovým utkáním s libereckými Bílými Tygry a za bouřlivých ovací svých fanoušků zároveň představila ledního medvěda jako svého nového maskota.

Před zaplněnou hokejovou arénou převzal od ředitele Zoo Brno Martina Hovorky oficiální osvědčení adoptivního rodiče prezident Komety Egbert Zündorf. Bílý lední medvěd v roli maskota poté vhodil své první slavnostní buly.

Klub HC Kometa Brno i brněnská zoologická zahrada v letošním roce slaví šedesátku a adoptivní rodičovství ledních medvědů je začátkem nové spolupráce.

Medvíďata narozená vloni 24. listopadu mají za sebou tři nejkritičtější měsíce života. Pokud se už neobjeví žádné komplikace, dostala by se brněnská zoo vysoko nad průměr v chovu ledních medvědů. Během šesti let by se podařilo odchovat čtyři mláďata.

Medvíďata vážila po porodu zhruba 700 gramů, dnes se jejich váha odhaduje na tři až čtyři kilogramy. Mají už plně funkční zrak, sluch i čich.

Veřejnost pravidelně a se zájmem sleduje každý den přímý přenos z porodního boxu medvědice Cory.

„Jakmile se mláďata sama postaví na nohy, dojde přibližně v té době také k prvnímu nezbytnému oddělení od matky. Mláďata bude čekat veterinární prohlídka, ze zákona povinné čipování, očkování a zjištění jejich pohlaví,“ sdělila mluvčí zoologické zahrady Monika Brindzáková.

Pak budou medvíďata opět vrácena k medvědici a bude se čekat, kdy je vyvede do výběhu. To bude hodně záviset také na počasí. Dá se předpokládat, že to bude v prvních jarních dnech.

Jakmile bude známo pohlaví obou medvědích sourozenců, budou lidé moci navrhovat, stejně jako tomu bylo u Toma a Billiho před pěti lety, jejich jména na internetových stránkách brněnské zoo a na facebooku.

Foto: Zoo Brno

Štítky Lední medvíďata, zoo, Brno, Kometa Brno, hokej, adopce, Zoologická zahrada Brno, HC Kometa Brno, medvěd lední, Bílí Tygři Liberec, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Komety se stali adoptivními rodiči medvíďat  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.