Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Komety prohráli pošesté v řadě

Alespoň v bod mohla doufat Kometa po dvou třetinách duelu proti Spartě. Jihomoravanům se v prostřední části díky trefám Jozefa Kováčika v přesilovkách pět na tři povedlo srovnat skóre na 2:2. Sparta si však v závěrečné třetině vzala vedení zpět.

Rozhodující pro vývoj první části se ukázal faul Jakuba Svobody na Jaroslava Svobodu. Brněnský útočník se za zbytečné bodnutí špičkou hole odebral s trestem na pět minut a do konce utkání předčasně do šatny a Sparta dokázala dlouhou početní výhodu využít už po 44 vteřinách. Jaroslav Hlinka u levé Travajovy tyčky procpal puk za brankovou čáru.

V polovině druhé části Holešovičtí zvýraznili svůj náskok. Treille nahrával z rohu najíždějícímu Rachůnkovi, ten naznačil střelu a posunul puk do druhé vlny Angelu Krstevovi, který poslal puk do odkryté klece.

V přesilové hře pěti proti třem se sparťané ubránili při Svobodově střele nad a následné Čermákově dorážce z předbrankového prostoru, kterou v pádu zachytil Pinc. Ale přišlo další vyloučení a tentokrát už Kometa ve dvojnásobné početní výhodě nezaváhala, Jozef Kováčik se od modré trefil přímo do šibenice.

To ještě stále nebylo, co se týká vyloučení, vše. Na trestnou lavici putoval k Philippovi i Pilař a Brno, které se poradilo při oddechovém čase, potrestalo i jejich provinění. Znovu prostřednictvím střely Jozefa Kováčika.

Ve 46. minutě kombinace třetí útočné formace Sparty přinesla třetí trefu. Daniel Přibyl se dostal k vyraženému puku po střele Philippa a nekompromisně ho poslal za Trvaje.

Závěrečnou power play nakonec Kometě znemožnila čtvrtá útočná formace. Jánský se prohnal do šance zrovna ve chvíli, kdy se Trvaj chystal odjet z branky na střídačku. Sám neuspěl, ale dorážka Miroslava Formana už definitivně potvrdila tříbodové sparťanské vítězství.

HC Sparta Praha – HC Kometa Brno 4:2 (1:0 1:2 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Hlinka (Ton), 30. Krstev (Rachůnek, Treille), 46. Přibyl (Philipp, Rachůnek), 60. Forman (Jánský, Bahenský) - 37. Kováčik (Svoboda), 38. Kováčik (Čermák, Petrovický). Rozhodčí: Hribik, Husička - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:5, navíc Jakub Svoboda 5 min. a do konce utkání, J. Hruška 10 min OT. (oba KOM). Využití: 2:2. Diváci: 5352.

Sparta: Pinc - Sičák, Pilař, Milam, Hanzlík, Kočí, Philipp, Krstev - Ton, Hlinka, Tenkrát - Hovorka, Broš, Jaroslav Svoboda - Přibyl, Rachůnek, Treille - Forman, Bahenský, Jánský – Pacovský. Trenér Josef Jandač.

Kometa: Trvaj - Žižka, Dujsík, Bičánek, Švrček, Kováčik, Malec, M. Hruška, Valach - Dlouhý, Čermák, H. Zohorna - Jakub Svoboda, J. Hruška, T. Svoboda - Erat, Petrovický, Holec - Burian, Koreis, Dočekal. Trenér Zdeněk Venera.

Napsali Zdeněk Plánka a Tereza Velikovská, www.hc-kometa.cz
Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, HC Kometa Brno, HC Sparta Praha, lední hokej, Jozef Kováčik, Jakub Svoboda, Jaroslav Hlinka, Miroslav Forman, Daniel Přibyl, Jaroslav Svoboda, Josef Jandač, Zdeněk Venera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Komety prohráli pošesté v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.