Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sen o evropském titulu se rozplynul. Kometa doma po dramatickém zápase padla s finským Jyväskylä

Kometa kráčela pohárovou Evropou s hlavou vztyčenou. Tedy až do hrůzostrašné první třetiny odvetného zápasu s finským JYP Jyväskylä, kdy inkasovala hned třikrát. Ani poté to modrobílí borci nevzdali a z utkání udělali pořádné drama. Za stavu 3:4 pro hosty mohli srovnat, místo toho však inkasovali a s hokejovou Ligou mistrů se loučí ve čtvrtfinále. I tak se ale v evropském měřítku Kometa představila jako velmi silný a ambiciózní tým.

Hrůzostrašná první třetina začala pro Kometu už v 6. minutě, kdy Immonen prostřelil Čiliaka - 1:0 pro Finy. Na náskok o dvě branky pak zvýšil ve 14. minutě náskok Puustinen. Brněnští se ani nestihli oklepat a už lovili puk ze své sítě potřetí, když Puustinen přesnou střelou zvýšil na 3:0 pro finský celek.

Ve druhém dějství Kometa tlačila a vytvořila si i nadějné šance. Jiskřička naděje však přišla v samém závěru, Luboš Horký propálil Olkinuoru a do šaten se šlo za stavu 1:3.

V dramatické poslední třetině skórovali jako první opět hosté. Ve 48. minutě nejdřív Immonen nastřelil tyč, od ní se puk odrazil přesně na hůl Nattinena a Finové drželi opět třígólový náskok. Borci v modrém se však nevzdali. Už v 50. minutě našel Horký Nečase, který ani vteřinu nazaváhal - 2:4. Kometa pak dostala možost přesilovky, při které nejdřív Svoboda nastřelil tyč, aby si o pár vteřin později spravil chuť a po perfektní Nečasově nahrávce snížil na 3:4. V DRFG Areně zavládlo drama. Domácí se rozhodli pro hru bez brankáře, při které zatlačili finský celek do vlastní třetiny. I přes intenzivní tlak bohužel skórovat nedokázali, naopak. Postup do semifinále zpečetil Yonkman trefou do prázdné.

Prohra může mrzet o to více, že do semifinálových bojů postoupil Liberec i Třinec. Právě oceláře by hráči Komety vyzvali v bojích o postup. Nevadí. Brněnští borci zanechali v Evropě rozhodně pozitivní stopu.

Autoři | Foto Kometa Brno

Štítky Jyväskylä, HC Kometa Brno, Evropa, Liga mistrů UEFA, JYP Jyväskylä, HC Oceláři Třinec, Bílí Tygři Liberec, Luboš Horký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sen o evropském titulu se rozplynul. Kometa doma po dramatickém zápase padla s finským Jyväskylä  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.