Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kometa ulovila brankáře NHL. Z Arizony přijde Langhamer, Vejmelka pomůže Jihlavě

Do hokejové Komety Brno míří brankář Marek Langhamer, který v této sezoně nastoupil za Arizonu v jednom utkání NHL. Naopak Karel Vejmelka bude přibližně měsíc hostovat v extraligové Jihlavě.

Langhamer se tento týden po uzdravení Fina Anttiho Raanty vrátil na farmu do Tucsonu. Třiadvacetiletý rodák z Moravské Třebové si během téměř dvoutýdenního pobytu v prvním týmu Coyotes připsal si druhý start v kariéře v NHL.

Do branky Arizony se dostal 25. listopadu v polovině utkání proti Vegas (2:4) za stavu 0:3 místo Scotta Wedgewooda a z deseti pokusů neinkasoval. V minulé sezoně debutoval v NHL v duelu proti Anaheimu, když nahradil v 45. minutě za stavu 3:1 otřesenou tehdejší jedničku Mikea Smithe a sedmi zákroky pomohl udržet výhru 3:2.

V roce 2011 figuroval Langhamer na soupisce Pardubic, ale v extralize dosud nenastoupil. Brankářskou jedničkou však zůstane Marek Čiliak, který odchytal 23 zápasů s průměrem 2,22 inkasované branky a úspěšností 91,72 procenta.

Vejmelka pomůže Jihlavě

Současná brněnská dvojka Karel Vejmelka bude přibližně měsíc hostovat v Jihlavě. Jedenadvacetiletý gólman nahradí Jakuba Škarka, který bude startovat na juniorském mistrovství světa. Jihlava navíc nemůže počítat ani s Josefem Kořenářem, který působí v prvoligových Benátkách nad Jizerou, také on totiž figuruje v nominaci české dvacítky na vrcholnou akci sezony.

„Řešili jsme situaci, že dva naši gólmani jsou v nominaci na mistrovství světa dvacítek. Je to na straně jedné velká čest pro klub a potvrzení dobré koncepční práce. Ale na straně druhé nám tím zároveň vznikla starost, jak po dobu juniorského šampionátu v Americe zajistit zápasy A týmu," uvedl jednatel Dukly Bedřich Ščerban na klubovém webu. Juniorské MS se v Buffalu uskuteční od 26. prosince do 5. ledna.

Vejmelka v této sezoně odchytal za Kometu šest utkání, ve kterých dvakrát udržel čisté konto, v průměru inkasoval 1,81 branky na zápas a úspěšnost zákroků měl 93,68 procenta. Odchovanec Třebíče se k Jihlavě již připojil a vytvoří dvojici s norským gólmanem Larsem Voldenem.

Foto NHL.cz | Zdroj ČTK

Štítky Kometa, brankáři, Langhamer, Vejmelka, HC Dukla Jihlava, Karel Vejmelka, National Hockey League, Arizona Coyotes, Marek Langhamer, HC Kometa Brno, Mistrovství světa ve fotbale, Vegas Golden Knights, Anaheim Ducks, Mike Smith

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa ulovila brankáře NHL. Z Arizony přijde Langhamer, Vejmelka pomůže Jihlavě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.