Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa doma padla v prodloužení s Pardubicemi

Úřadující mistři dnes doma přivítali pardubické Dynamo. V zápase, který moc gólů nenabídl, brněnští roli favorita nesplnili. V prodloužení s Východočechy padli 2:1. V tabulce si přesto udrželi druhé místo.

Úvodní třetina nabídla hokej se spoustou nepřesností na obou stranách. Kometa si i bez zraněného obránce Ondřeje Němce si udržovala územní převahu, ze které se ale do slibnějších střeleckých příležitostí často nedostávala. Hosté spoléhali na pozornou defenzivu prokládanou rychlými protiútoky, brankáře Čiliaka však vážněji neohrozili.

Brňané v úvodu druhé třetiny zvýšili obrátky, dostali soupeře na chvíli pod tlak. Doplatili ale na chybnou rozehrávku, kterou ve 28. minutě vystihl Marosz, jenž po úniku překonal Čiliaka.

Po inkasovaném gólu upadla Kometa do desetiminutového útlumu, v němž se nezmohla na pořádný protiútok. Hosté na chvíli převzali režii zápasu, vypracovali si střelecké šance, chyběla jim ale přesnost v koncovce. Kometa se snažila dostat z krize bojovností a důrazem v osobních soubojích. Dřina vynesla Brňanům před koncem druhé třetiny kýžený vyrovnávací gól. Po akci Erata s Hruškou se podařilo Zaťovičovi ve 39. minutě protlačit kotouč za brankáře Kacetla.

Ve třetí třetině Kometa nevyužila tři přesilovky. V početní výhodě hráli domácí hodně křečovitě, chyběla jim přesnost a větší tlak do branky. Pardubičtí hokejisté hrozili rychlými protiútoky, neporadili si ale s brankářem Čiliakem.

Minutu před koncem základní hrací doby byl vyloučen domácí Tomáš Svoboda. Početní výhodu hosté využili v nastavení, kdy po přihrávce Trončinského v 61. minutě vstřelil vítězný gól Petr Sýkora.

Autoři | Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno | Zdroj ČTK

Štítky HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, HC Kometa Brno, Brno, Ondřej Němec, Petr Sýkora, Tomáš Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma padla v prodloužení s Pardubicemi  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.