Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tři body a nula k tomu. Kometa si zkušeně poradila s Jihlavou

Ve výborné atmosféře se odehrálo utkání 20. kola hokejové extraligy na Horáckém zimním stadionu. Domácí Dukla Jihlava v něm i přes velmi dobrý výkon nestačila na mistrovskou Kometu Brno a prohrála 0:2. Tým z Vysočiny tak zůstává na třináctém místě tabulky, Kometa zůstává za Plzní o skóre druhá

Jihlava začala nebojácně a rozhodně na ledě nepůsobila jako outsider. Hned v úvodu nebezpečně střílel Žálčík, donutil Čiliaka k těžkému zákroku betonem. V dobrých příležitostech se ocitla i Kometa. Po závaru střílel těsně mimo Němec, poté se výborným zákrokem zaskvěl Škarek proti Čermákovi. Brněnští se mohli radovat až v 19. minutě hry, kdy chyby domácích využil Němec, který naservíroval puk Alexandrovi Malletovi - 0:1.

Hned v úvodu druhé části mohli modrobílí náskok navýšit, ale z Škarkem vyražený puk nedokázali z bezprostřední blízkosti vrátit do odkryté klece. I nadále držela Kometa otěže druhé třetiny pevně v rukou, v útočném pásmu byla dosti nebezpečná, ale defenzíva Dukly odolávala. Obraz hry se změnil až v závěru druhého dějství, během přesilovky pálil jihlavský de la Rose těsně mimo, poté si proti Hlinkovi Čiliak pomohl hozenou holí a následovalo trestné střílení. To ale Žálčík neproměnil.

Na začátku třetí třetiny jihlavský brankář zastavil jedovku z hranice kruhu, poté iniciativu převzali jihlavští. Projektilem to zkoušel de la Rose, podobně tvrdě po něm i Diviš. V následné pasáži byl tlak domácí až drtivý, nejblíže byl vstřelení branky dvakrát Kubalík, ale Čiliak byl opravdu bezchybný. Otřepané nedáš - dostaneš se potvrdilo i dnes, z největšího tlaku ujeli brněnští Dočekal a Čermák a druhý jmenovaný zakončoval v 52. minutě do prázdné branky - 0:2. Brněnšzí ž si výsledek pohlídali a z Vysočiny si odváží tři body.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Mallet (V. Němec), 52. L. Čermák (Dočekal). Rozhodčí: Mrkva, Svoboda – Kis, Rampír. Diváci: 6500 (vyprodáno).

Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, Ulrych, Bryhnisveen, Kajínek, Váňa, J. Zdráhal – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Zeman, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Rys, R. Hubáček, Diviš (A).

Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, L. Čermák (C), Dočekal – Mallet, V. Němec, H. Zohorna – R. Zohorna, Nahodil, Haščák. 
 

Autoři | Foto Kometa Brno, Roman Kantor

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Kometa Brno, Němci, Kraj Vysočina, Extraliga ledního hokeje, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři body a nula k tomu. Kometa si zkušeně poradila s Jihlavou  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.