Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kometa doma v malém moravském derby podlehla Zlínu na nájezdy

Hokejisté Komety Brno prohráli v 17. kole extraligy se Zlínem 2:3 po samostatných nájezdech. Beranům pomohl k výhře výborným výkonem brankář Libor Kašík a také útočník Tomáš Fořt, jenž vstřelil jednu branku v běžné hrací době a proměnil také rozhodující nájezd. Dvě asistence si v brněnském týmu připsal Martin Erat. Kometa tak kvůli dvoubodové ztrátě spadla na třetí místo za Třinec a Plzeň.

„Zlín předvedl výborný výkon směrem do defenzívy. I když jsme byli v tlaku, tak soupeř výborně bránil a my jsme se těžko prosazovali. Ve třetí třetině náš tlak gradoval. Je škoda, že jsme nebyli schopni nějakou branku dát. Tím bychom soupeře zřejmě zlomili," řekl po utkání asistent trenéra Brna Petr Haken.

V prvním útoku Komety se po návratu z Caroliny objevil mezi křídly Eratem a Zaťovičem poprvé v této extraligové sezoně osmnáctiletý Martin Nečas. „Bylo to trochu něco jiného. Už jsem asi tři týdny takový zápas nehrál. Hráli jsme na větším kluzišti, tak se o to více musí bruslit. Bylo to proto těžší. Ale nemůžu se na nic vymlouvat. Přijel jsem a musím hrát na sto procent," uvedl po zápase Nečas.

Brňané svého soupeře přehrávali v první třetině rychlostí i kombinační chytrostí, v koncovce si ale dlouho nedokázali poradit s pozorným brankářem Kašíkem.

Zlín se většinu času úspěšně bránil a spoléhal jen na rychlé protiútoky. Po jednom z nich ujel v 16. minutě po pravém křídle Fořt, který se protáhl okolo Barinky a překonal brankáře Vejmelku.

„Nemohu říci, jestli to byl můj dosavadní životní zápas. Dostal jsem důvěru, chodil jsem hodně na led a věřil jsem si. Možná tím, že jsem dal dva góly. Z Brna se body často neodváží, takže jsme rádi za dvoubodovou výhru," poznamenal po zápase pětadvacetiletý Fořt. Brňanům se podařilo srovnat skóre v závěru úvodní třetiny, kdy na Zaťovičovu střelu po ledě Kašík nedosáhl.  

Berani ve druhé třetině srovnali se svým soupeřem krok. Byli aktivnější a ve 32. minutě získali zpět jednobrankový náskok, když za pouhých 18 sekund využil Honejsek početní výhodu. Po inkasovaném gólu Brňané zvýšili své úsilí, častěji ostřelovali brankáře Kašíka. Stejně jako v úvodní třetině skórovali těsně před přestávkou. Při přesilovce po kombinaci Krejčíka s Eratem srovnal skóre Svoboda.

V závěreční třetině převzala režii zápasu Kometa, která dostala i zásluhou dvou přesilovek soupeře pod drtivý tlak. Berani se několik minut nedokázali dostat ze svého obranného pásma a trenér Robert Svoboda dokonce sáhl k
oddechovému času.

Převahu ale domácí hokejisté nevyužili, obětavě bránící Berani dotáhli zápas do prodloužení. Ani v něm se ale gólově Kometa neprosadila, rozhodnout mohl také Fořt, jehož sólový nájezd kryl brankář Vejmelka. V nájezdech byli v úvodu úspěšní na straně Zlína Okál a Fořt, jediný gól Brna zaznamenal Vincour.  

Foto Michal Eger, HC Kometa Brno | Zdroj ČTK

Štítky FC Fastav Zlín, HC Kometa Brno, Libor Kašík, Martin Erat, FC Viktoria Plzeň, HC Oceláři Třinec, Tomáš Fořt, FC Zbrojovka Brno, Martin Nečas, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma v malém moravském derby podlehla Zlínu na nájezdy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.