Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mistr ligy dnes vstoupí do nové sezóny. Kapitán Čermák věří, že Kometa naváže na mistrovskou formu

Kapitán hokejistů Komety Brno Leoš Čermák věří, že obhájci titulu navážou výsledkově i herně na úspěšnou minulou sezonu. Devětatřicetiletý útočník ale dnešní začátek extraligy proti Třinci kvůli zranění ruky nestihne. Neodehrál ani jeden přípravný zápas a dosud se plně nezapojil do přípravy.

Kádr Komety zůstal až na několik drobných změn pohromadě, takže by se mužstvo chtělo prezentovat podobnou hrou. „Pokusíme se uplatnit hokej, který nám přinesl titul," uvedl Čermák.

„Nálada v týmu je dobrá. Není důvod k obavám. Měli jsme kvalitní přípravu, zápasy před sezonou dopadly podle představ. Ale to nic neznamená. Můžeme vyhrát všechna přípravná utkání a jak začne extraliga, tak může být všechno jinak. Na tom se nedá stavět. Teď už čekáme na pátek, kdy to vypukne. Začátek sezony a dobrý vstup bude důležitý," uvedl Čermák.

Sám je ale vzhledem ke zranění stále jen v roli pozorovatele spoluhráčů. „Sezona je ale dlouhá. Doufám, že za nějaký týden bych mohl do zápasového rytmu naskočit," řekl Čermák, který si je vědom toho, že vzhledem ke svému věku nebude mít návrat jednoduchý.

Zranění utrpěl ke konci letní přípravy na suchu. Počítal, že by mohl začátek extraligy stihnout, situace se však zkomplikovala. „Nemohu si dovolit jít do zápasů s tím, že nebudu alespoň na devadesát procent v pořádku. To by nikomu neprospělo. Museli jsme proto můj start odložit," litoval brněnský kapitán. Dodal, že něco podobného se mu v dlouhé kariéře dosud nestalo.

Po startu přípravy na ledě trénoval mimo tým. „Chodil jsem na led sám nebo s hráči, kteří se připravovali navíc. Bylo to spíše bezkontaktní bruslení," řekl útočník Komety. Nyní už podstupuje tréninkovou zátěž s týmem a občas zaskočí do čtvrté řady. "Máme domluvu se spoluhráči, že mě zatím šetří a nechodí do kontaktů, abych si zranění neobnovil. Je nepříjemné, že nemohu jít do hry na sto procent. Ale i to ke sportu patří," podotkl Čermák.

Před rokem přitom už uvažoval o konci kariéry. „Po zisku titulu a euforii, která provázela následné oslavy, jsem měl rozhodnutí snadnější. Jsem rád, že tady mohu být a pokračovat i v další sezoně," řekl.

 

Zdroj ČTK

Štítky Leoš Čermák, úraz, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistr ligy dnes vstoupí do nové sezóny. Kapitán Čermák věří, že Kometa naváže na mistrovskou formu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.