Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Kometa zatím v Evropě nepoznala přemožitele 

Hokejisté Komety Brno zdolali ve skupině B Ligy mistrů norský Stavanger 4:3 v prodloužení, vyhráli i čtvrtý zápas v soutěži a jejich postup do osmifinále potvrdila výhra Malmö nad Kuopiem. Vítěznou branku Brna vstřelil po 64 vteřinách prodloužení Martin Zaťovič.

Kometě stejně jako v předcházejícím domácím zápase s Kuopiem nevyšel začátek. Už po 63 sekundách brankář Čiliak špatně pokryl Gedigovu střelu od modré čáry a kotouč mu vypadl přímo před Soarese, jenž jej pohodlně doklepl do odkryté branky. Ve 12. minutě využil Stavanger přesilovku k získání dvoubrankového náskoku. Teprve v závěru úvodní třetiny se poprvé za domácí střelecky prosadil Tomáš Svoboda.

V 36. minutě po Hruškově chybě získal kotouč Madhus a zvýšil na rozdíl dvou branek. Kometa ale zápas otočila. Po 104 vteřinách třetí třetiny v přesilovce po Nahodilově akci napravil své zaváhání Hruška a skóre srovnal v 47. minutě Dočekal. V prodloužení se blýskl Čiliak, jenž kryl Sveumovu šanci a hned rozehrál kotouč na volného Zaťoviče, který po sólu překonal brankáře Holma.
 

Foto Kometa Brno | Zdroj ČTK

Štítky Evropa, Martin Zaťovič, Stavanger, Liga mistrů UEFA, Malmö FF, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Tomáš Svoboda, Kuopio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Kometa zatím v Evropě nepoznala přemožitele   |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.