Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dresy z Havlátovy rozlučky jdou do online dražby. Výtěžek dostane Nemocnice u sv. Anny

Dresy obou týmů z brněnské exhibiční hokejové rozlučky s Martinem Havlátem jdou do dražby. Její výtěžek půjde na obnovu lůžek Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, sdělila dnes v tiskové zprávě její mluvčí Petra Veselá. Aukce na internetových stránkách potrvá do 4. září do 20:00. Zájemci mohou získat například dres Havláta, Jaromíra Jágra nebo fotbalisty Petra Čecha, jenž hájil branku Havlátova týmu. K dostání jsou i dresy hráčů Komety Brno, kteří byli ve středu soupeřem týmu šestatřicetiletého útočníka při jeho loučení s kariérou.

V nabídce, kterou naleznete na tomto odkaze, jsou i dresy dalších hvězd, mezi něž patří Patrik Eliáš, Tomáš Hertl, Radko Gudas, Michal Kempný, Petr Mrázek, Ondřej Palát, Ondřej Pavelec, David Výborný, Marek Židlický a na druhé straně jsou velká jména Komety jako Martin Erat, Ondřej Němec, Marek Čiliak nebo Martin Zaťovič.

Peníze poslouží na obměnu lůžek. Nemocnice jich má podle Veselé přes 900. „Z nich 390 potřebuje obměnu, protože mají více než 10 let. Z toho 30 kusů potřebuje výměnu akutně. Nejstarší mají i přes 40 let," řekla Veselá. Podle ní se nemocnice snaží zlepšovat kvalitu i bezpečnost prostředí pacientů, a proto vyměňuje starší mechanická lůžka za elektrická, která jsou bezpečnější a ulehčují práci personálu. Cena jednoho lůžka včetně matrace, nočního stoku a stojanu na infuzi se pohybuje kolem 50.000 korun.

Není to první spolupráce nemocnice s brněnským klubem. „Už v minulosti jsme z charitativní činnosti HC Kometa pro naše pacienty koupili rehabilitační pomůcky nebo lůžka. Chtěl bych poděkovat i Martinu Havlátovi nejen jako ředitel nemocnice, ale i jako bývalý spoluhráč a kamarád za jeho přístup a snahu pomoci těm, kteří to potřebují," doplnil ředitel nemocnice Martin Pavlík.

Exhibiční zápas už pomohl i v jiném směru. Výtěžek 1,2 milionu korun putoval na podporu mládežnických hokejových klubů formou zakoupení výstroje a na Nadační fond Kometa, který podporuje rodiny s dětmi s poruchou autistického spektra.

Havlátův tým s hvězdami NHL i reprezentanty a bývalými hráči národního týmu zvítězil nad mistrem extraligy 10:5. Exhibiční nájezdy vyhrála Kometa.
 

Foto Sportovní aukce | Zdroj ČTK

Štítky Fakultní nemocnice u sv. Anny, Martin Havlát, HC Kometa Brno, Petra Veselá, Petr Čech, Jaromír Jágr, nemocnice, dražba, Patrik Eliáš, Tomáš Hertl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dresy z Havlátovy rozlučky jdou do online dražby. Výtěžek dostane Nemocnice u sv. Anny  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.