Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Martin Erat prodloužil v Kometě! Nebyl důvod, abych už končil kariéru, prohlásil

Po měsíčním rozmýšlení hokejový útočník Martin Erat nenašel důvod, proč by měl končit s kariérou. Pětatřicetiletý tahoun mistrovské Komety Brno v uplynulé sezoně řešil několik variant, ale při dovolené na Floridě v minulých dnes společně s manželkou a dětmi se rozhodoval už jen o tom, zda pokračovat v Brně, nebo skončit.

„Motivací jsem měl hodně. Za prvé v Brně vyrůstají šikovní hokejisté. Libor Zábranský udělal při jejich výchově hodně práce. Chci mu pomoci. Druhou motivací je, že Brno má dvanáct titulů. Stejně jako Jihlava. Takže musíme udělat ještě něco navíc," řekl dnes novinářům Erat. Na týden přiletěl do Brna a pomáhá na semináři společně s koučem Shawnem Allardem z Nashvillu začínajícím trenérům s výukou bruslení.

„Učí bruslit například Connora McDavida (nejproduktivnější hráč základní části NHL) a také spolupracuje se Sidneym Crosbym. Snažíme se společně s Liborem Zábranským, aby se trenéři vzdělávali a mohli pracovat s dětmi," uvedl Erat. Na ledě společně s Allardem jsou při ukázkových trénincích například bývalí hokejisté Petr Čajánek, Jaroslav Balaštík a z aktivních hráčů kapitán Komety Leoš Čermák.

Jedním z důvodů, proč se Erat rozhodl pokračovat v kariéře, byla i skutečnost, že s výjimkou Marka Kvapila, jenž zamířil zpět do KHL, zůstal brněnský tým pohromadě. „Kvapil patří k vynikajícím hráčům. Ale jsou zde i další hokejisté. Hlavní jádro týmu zůstalo pohromadě. Budeme se jen zlepšovat," míní Erat, který přišel do Brna loni z Omsku.

Předtím strávil třináct sezon v NHL. Většinu z nich odehrál v dresu Nashvillu, jehož letošní cesta ve Stanley Cupu ho také motivovala. „Užil jsem si finálovou sérii, což mě také ještě přimělo, abych ještě hrál," usmál se Erat.

Nyní má za sebou dva týdny individuální přípravy. „Mám před sebou ještě šest týdnů. Posledních osm let volím stejný model přípravy. Letos jsem na tom úplně stejně. Věřím, že budu od začátku sezony v kondici," dodal Erat.

Zdroj: ČTK

Štítky Martin Erat, HC Kometa Brno, kariéra, Florida Panthers, hokejista, Libor Zábranský, Nashville Predators, National Hockey League, Marek Kvapil, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Erat prodloužil v Kometě! Nebyl důvod, abych už končil kariéru, prohlásil  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.