Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dokonalý vstup do boje o finále! Kometa vybojovala na ledě Hradce Králové vítězství 2:0

Vstup jako z říše snů! V prvním zápase semifinále extraligy uspěli brněnští hokejisté na ledě Hradce Králové. Po dvou bezbrankových remízách se na začátku třetího dějství trefil mladý dravec Martin Nečas a v poslední minutě pak první semifinálový úspěch potvrdil gólem do prázdné branky Marek Kvapil.

První třetina prvního semifinále mezi Kometou a Hradcem králové na východočeském ledě vítěze nepřinesl. Oba týmy pozorně bránily, na konci všech snažení obou celků stáli perfektně rozchytaní Marek Čiliak a Patrik Rybár. Přesto si Kometa dokázala vytvořit dvě slibné šance. Ani jedna z nich ale neskončila za Rybárovými zády.

Předčasný konec měl zápas pro Vojtěcha Němce. Brněnský forvard v 18. minutě tvrdě atakoval domácího Andrise Džerinše a vyfasoval trest 5 plus do konce utkání.

Druhá část hry už byla o poznání odvážnější. Nejen díky tomu, že do ní domácí šli v početní výhodě po Němcově vyloučení. I Kometa se oklepala z opatrného úvodu a zejména v závěru druhého dějství svého soupeře na dlouho zamkla před Rybárem a stahovala smyčku kolem krku Hradeckých. Puk do sítě ale nedostala.

To se jí povedlo až necelé tři minuty po druhé přestávce. Mallet dostal na středu hřiště přihrávku do jízdy od Hynka Zohorny, zpracoval si puk a těsně před brankou jej krásně předložil Martinu Nečasovi, který ho i pomocí brusle dostal za brankovou čáru. Podle videorozhodčího se o úmyslné kopnutí nejednalo a modro-bílá radost tak mohla propuknout naplno.

Hradec se v úplném závěru snažil s výsledkem ještě něco udělat. Ani time out, ani závěrečná hra bez brankáře ale k ničemu nevedly. Naopak. K puku se dostal v posledních vteřinách Marek Kvapil a střelou ze středního pásma pečetil brněnskou výhru.

Do zítřejší semifinálové odvety si tak Kometa nese vedení 1:0 na zápasy. Start utkání na ledě Hradce je plánován na 17:20.

Dominik Vaněk, Martin Šeda

Foto: Kometa Brno

Štítky FC Hradec Králové, HC Kometa Brno, Marek Kvapil, Martin Nečas, Vojtěch Němec, Marek Čiliak, Patrik Rybár, FC Zbrojovka Brno, Extraliga ledního hokeje, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokonalý vstup do boje o finále! Kometa vybojovala na ledě Hradce Králové vítězství 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.