Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Majitel a trenér Komety Zábranský: Rozhodla taktika a výkon Čiliaka

Kvalitní výkony brankáře Komety Marka Čiliaka a dodržování taktických pokynů. To byly hlavní faktory, které podle majitele a současně hlavního kouče hokejistů Brna Libora Zábranského rozhodly o postupu do semifinále play off přes Spartu Praha.

 

„Bylo také vidět, že jsme na tom byli kondičně lépe než soupeř. Když jdou hráčům nohy a věří si, tak je to snazší, než kdyby byli unavení. Jsme na vítězné vlně. Věřím, že nám to vydrží co nejdéle," řekl novinářům Zábranský. Teď si bude jeden den užívat příjemné pocity, potom už opět přijde ke slovu příprava.

„Musíme se chystat na dalšího soupeře se stejnou pokorou a respektem. Tak, jak jsme k tomu přistoupili před zápasy se Spartou. Máme kvalitní a zkušené hráče, kteří vědí, že nelze zpychnout," uvedl Zábranský.

Výkonnostní křivka Komety měla v základní části extraligy sestupnou tendenci. Po vynikajícím vstupu do sezony potkala tým po vánočních svátcích výsledková krize.

„Zápasy, které jsme prohráli, jsme neodehráli špatně. Musím však konstatovat, že jsme měli hodně klíčových hráčů zraněných. To by zamávalo s každým týmem. Jsem hrdý na to, jak se s tím kluci poprali. Bylo totiž jedno, zda jsme šli do play off ze třetího nebo šestého místa," uvedl majitel klubu.

Zpět do herní pohody se Kometa dostala až těsně před koncem základní části extraligy. „Hodně nám pomohl vydařený zápas v Liberci. Hlavně se začalo dařit brankáři Čiliakovi. Tým cítil vzadu obrovskou podporu. Postupně se uzdravovali Zaťovič a Erat. To byl po dvou až třech měsících tápaní zlom," řekl Zábranský.

Na krizi se podle něj podepsala i náročná fyzická příprava, která směřovala k play off. A výsledky také někdy negativně ovlivnilo i cílené zařazování mladých hráčů do sestavy.

„Jasně jsme před sezonou deklarovali, že je cílem, aby hráli co nejvíce mladí. V opačném případě by nemělo smysl pracovat s mládeží," konstatoval Zábranský.

Zdroj: ČTK

Štítky Marek Čiliak, Praha, Brno, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitel a trenér Komety Zábranský: Rozhodla taktika a výkon Čiliaka  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.