Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poslední hokejové utkání listopadu

Hokejová Kometa Brno má v letošní sezoně odehráno nejméně utkání, přesto opět vynechá ve víkendovém programu jedno utkání. V listopadu hokejisty čeká v pátek poslední utkání na ledě Chomutova, naopak na začátku prosince budou utkání nabitá.

Rovných dvacet utkání odehráli letos brněnští hokejisté, v průměru o dva méně než zbylé osazenstvo extraligové tabulky. Shodný počet chybějících utkání májí jen berani ze Zlína a pražská Sparta. I přes to tradiční termín v nedělní podvečer stráví hokejisté i fanoušci mimo kluziště. Náhradou pak divákům bude prvních šest prosincových dnů, kdy se Kometa představí třikrát, z čehož dvě utkání budou na domácím ledě. Do té doby ovšem čeká brněnské hokejisty těžký duel se soupeřem v tabulce, severočeskými piráty z Chomutova.

Ti se drží o bod před Kometou a hájí tak první nepostupové místo do čtvrtfinále play-off. Kometa s dvouzápasovým mankem má na 8. místě více než reálnou šanci piráty předskočit. Zejména, podíváme-li se na poslední utkání Moravanů. Jen jednobranková prohra na ledě indiánů z Plzně kazí vítěznou šňůru, kterou Kometa budovala. Nevyšla jim tak generálka na utkání pod otevřeným nebem, které moravskou metropoli právě proti Plzni a následně pražské Spartě čekají na začátku ledna. Předchozí výhra 1:4 na ledě Olomouce a domácí body po výhře 3:2 nad Třincem potvrdili hokejisté i jasnou výhrou 5:1 v posledním utkání proti Hradci Králové.

O to se významnou měrou zasloužil Němec, který jednu branku dal a na další dvě asistoval, nebo také Čermák, který vstřelil dvě branky. Před necelými sedmi tisíci diváky tak Kometa ukázala svou sílu a možnosti porážet i týmy, které jsou v aktuální tabulce extraligy umístěné nad ní. Potvrzení tohoto hesla může přijít právě v pátečním utkání s Chomutovem, který z posledních dvou utkání uhrál tři body po výhře v prodloužení nad vedoucími libereckými tygry a prohře po nájezdech v derby s Litvínovem. Oba týmy mají vyrovnané defenzivní skóre s dvaapadesáti obdrženými brankami, Kometa však i přes nižší počet odehraných utkání vstřelila o 10 branek více. První utkání mezi oběma soupeři skončilo v polovině října výhrou Komety 6:4.

Nový stadion na tradiční adrese

Co se týče soupeřů umístěných nad Brnem a vyprodaných zápasech, nelze nezmínit snahu o postavení nového hokejového svatostánku. Ten by měl vyrůst na tradiční sportovní adrese za Lužánkami. Snahou města, klubu i hlavního partnera je vybudování stadionu, který by splňoval i mezinárodní parametry a mohl by tak hostit i utkání mistrovství světa. K tomu mohou přispět i fanoušci, například vstupným na lednová utkání pod širým nebem, jehož provizorní stadion se za Lužánkami právě buduje a dvacetitisícovou kapacitu by měl splňovat.

Začátek prosince a hokejový ráj

Pro fanoušky, kteří sledují raději hokej živě, bude ideální start do prosincového programu. Hned 1. prosince se totiž Kometa od 18 hodin představí na domácím ledě proti aktuálně třetí Mladé Boleslavi, která po loňských sestupových obavách hraje až překvapivě vysoko. Boleslavi mají Brňané co vracet, když v prvním utkání prohráli jasně 4:0. Od pátku za týden, tedy 4. 12. zajíždí brněnští hokejisté na ochutnávku pardubických perníků, první utkání skončilo jasnou výhrou Brna 6:1. Následně se hned v neděli 6. 12. utká Kometa znovu doma v derby se zlínskými berany. Ti naopak zažívají nesnadné chvíle vzhledem k velkým nezdarům a problémům, které je tuto sezonu doprovázejí. Trápí se tak až na poslední příčce nejvyšší hokejové soutěže. I tak se jim ovšem podařilo uhrát ve vzájemném zápase s Kometou bod.

Napsal: Jiří Toman

Štítky hokej, HC Kometa Brno, hokejista, Piráti Chomutov, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, PSG Zlín, Mistrovství světa v ledním hokeji, Lužánky, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední hokejové utkání listopadu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.