Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kometa přestřílela Motor a připsala si další výhru v přípravě

Další přípravný zápas před domácím publikem Kometa zvládla. Po vyrovnaném průběhu utkání brňané rozhodli v čtyřvteřinové pasáži, ve které vstřelili dvě branky.

Utkání začalo tak, jak nikdo z budějckých hráčů nechtěl. Ihned po úvodní buly se Brněnští vrhli do útoku. Tomáš Svoboda předložil kotouč na pravý kruh úplně volnému Janu Hruškovi a ten se trefil přesně mezi Gábovy betony.. Druhé střídání mohlo také skončit brankou, tentokrát v Čiliakově kleci. Ovšem Heřman trefil pouze hruď domácí gólmana.

O minutu později mělo Brno další obrovskou příležitost. Stehlík si sjel z druhé vlny mezi kruhy, ale z výborné pozice neprostřelil Gábu. Jihomoravané dále svírali budějcké hokejisty a vypracovali si další příležitost. Zohorna našel opět mezi kruhy Rašku, ale Gába vyrazil střelu koncem vyrážečky.

Poté hrál Motor první přesilovou hru, ale k vážnějšímu ohrožení branky se nedostal. Naopak první přesilovka na druhé straně přinesla šanci Buriana. Jeho střelu však Gába vyrazil ramenem nad branku. Dvě minuty před koncem první části si vypracovali hosté velkou příležitost. Hráči Brna špatně střídali a na modré čáře převzal dlouhou přihrávku Švec. Najel si na střed hřiště, ale Čiliaka nepřekonal. Do šatny se tak šlo za stavu 1:0 pro Kometu.

Úvod druhé třetiny vyšel českobudějovickým borcům na výbornou. Přečíslení 2 na 1 vyřešil Lukáš Žálčík střelou na vzdálenější tyč Čiliakovy svatyně a vyrovnal na 1:1. Po vstřelené brance převzali otěže na pár minut znovu Jihomoravané, avšak žádnou vážnější šanci si nevytvořili.

Na druhé straně se do obrovské příležitosti dostal Pařízek, ale jeho pokus z mezikruží Čiliak zlikvidoval. Minutu na to se ve stoprocentní šanci objevil domácí Čermák. Puk se odrazil od zadního mantinelu přímo k němu, ale nedokázal zvednout kotouč nad ležícího Gábu.

V polovině zápasu se Kometa dostala zpět do vedení. Hruškovu střelu dokázal ještě Gába vyrazit, ale na bekhendovou dorážku Tomáše Svobody byl krátký. O chvilku později to mohlo být 3:1, ale domácí nedokázali využít přečíslení 2 na 1. Na druhé straně mohl vyrovnat Suchánek, ale bekhendovým blafákem si na Čiliaka nepřišel. Za neproměněnou šanci přišel trest. Další přečíslení potrestal Leoš Čermák, když čekal na svého parťáka ze třetí formace, na kterého měl kotouč směřovat, ale hostující obránci si puk srazili do branky sami. Uběhly pouze čtyři vteřiny a domácí navýšili své vedení už o tři branky. Střelu Rašky Gába vyrazil přesně na hůl Radima Zohorny a ten bez problémů zvýšil na 4:1 pro Kometu. Tímto výsledkem také třetina skončila.

Začátek závěrečné periody tentokrát nepřinesl branku, ale pěstní souboj mezi Káňou a Suchánkem, ve kterém měl mírnou převahu budějcký bijec. I po bitce byla lepším týmem Kometa a v 52. minutě dovršila tolik nepopulárního „bůra“. Burian nabil v přesilovce na modrou čáru Vágnerovi, který kotouč pouze nahodil, ale před Gábou ho tečoval Martin Dočekal a vstřelil tak pátou branku domácích.

Za dvě minuty hosté z Budějc snížili. Kuchejda přenechal za brankou kotouč Švihálkovi, který našel mezi kruhy Roka Pajiče a ten střelou z první pod horní tyč upravil skóre. Dvě a půl minuty před koncem zadělali Motoráci na drama. Po buly se dostal puk ke kapitánovi Jánu Muchovi a ten střelou od modré zamířil přesně do šibenice.

Jihomoravané ale jej nepřipustili. Mrázek se proháčkoval až před Gábu, ale ten střelou zápěstím neuspěl. Mezi střelce se tak zapsal podruhé Radim Zohorna, když dorazil kotouč do branky – 6:3.

To byla poslední úprava skóre a Motor tak své třetí přípravné vystoupení nezvládl. Náladu si zlepšili alespoň v samostatných nájezdech po konci utkání, ve kterých byl úspěšný pouze Martin Heřman, který se trefil příklepem přesně do šibenice.

HC Kometa Brno - ČEZ Motor České Budějovice 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 1. Hruška (Svoboda), 31. Svoboda (Hruška, Ostřížek), 36. Čermák (Káňa), 36. R. Zohorna (Raška, Mrázek), 52. Dočekal (Vágner, Burian), 58. R. Zohorna (Mrázek) - 22. Žálčík (Mikyska), 53. Pajič (Švihálek, Kuchejda), 58. Mucha. Rozhodčí: Jeřábek, Král - Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 4095.

HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) - Šnajnar, Kaberle, Vágner, Malek, Kováčik, Stehlík, Ptáček, Dlapa - Svoboda, Hruška, Ostřížek - Vondráček, Koreis, Burian - Zohorna H., Čermák, Káňa - Mrázek, Raška, Zohorna R. Trenér Alois Hadamczik.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Mucha, Bohunický, Pařízek, Vráblík, Žovinec, Suchánek, Kříž - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Žálčík, Pajič, Záhora - Guman, Heřman, Prokeš - Švec, Rob, Vaniš. Trenér Petr Rosol.

Napsal Aleš Skok

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Kometa Brno, Radim Zohorna, Tomáš Svoboda, Jan Hruška, Leoš Čermák, Martin Heřman, Raška, Ján Mucha, Rok Pajič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa přestřílela Motor a připsala si další výhru v přípravě  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.