Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jezdci MotoGP si dnes v Rondu zahráli s hokejisty Komety

Netradiční nádech měl dnešní trénink hokejistů Komety Brno. Na ledě totiž přivítali nové spoluhráče. Někteří z nich však stáli na ledě vůbec poprvé v životě.

Už zítra začne prvními tréninkovými jízdami seriál MotoGP, který do Brna naláká desítky tisíc fanoušků z celého světa. Do Brna  přijíždí i samotní jezdci. Někteří z nich dnes vyměnili rychlá kola za brusle a hokejky a střihli si trénink s hokejisty brněnské Komety.

Do hokejové výstroje se tak oblékl Karel Abraham, Joan Mir, Marcel Schrötter, Luca Mirini, Jakub Kornfeil a Filip Salač. Naštěstí nešlo o zápas proti brněnským hokejistům. Jezdci si spolu s hráči vyzkoušeli střely na bránu a přiučili se hokejovým základům.

V pátek trénink, v sobotu kvalifikace, v neděli závod

Závody Velké ceny České republiky 2019 se uskuteční tento víkend na Masarykově okruhu. Zítra budou závodníci trénovat, v sobotu navíc pojedou kvalifikaci, samotných závodů si diváci užijí v neděli. A mají se opět na co těšit. Brněnský okruh je totiž mezi jezdci velmi oblíbený.

ČTĚTE TAKÉ: Brno o víkendu ožije seriálem MotoGP. Jaké budou změny v dopravě a na co si dát pozor?

Tato slova potvrzuje i český zástupce v královské kubatuře Karel Abraham. „Je to pro mě zároveň nejtěžší závod, protože ten shon okolo je fakt náročný. Nedávná pauza mezi závody mi fakt bodla, protože sezóna je náročná, takže jsem si oddechl a připravil se na nadcházející domácí závod," uvedl jezdec. Rád by o víkendu získal body do celkového umístění, konkurence je ale velká. „Urvat body je těžké a v závodech jsme neměli štěstí. Máme ale na to jezdit tak, abychom nějaké získali," dodal Abraham.

Kornfeil jede pro zlato

S vidinou vítězství se na startovní rošt postaví v kategorii Moto3 Jakub Kornfeil. Ten si v loňské kvalifikaci vyjel v Brně pole position, v závodě pak skončil třetí. „Letos chci vyhrát, prostě si to pojedu užít. To je nejdůležitější, pak jde všechno jednodušeji,"  uzavřel kyjovský rodák.

Foto MMB | Zdroj s použitím zprávy Brno.cz (gak)

Štítky motogp, jezdci, hokej, kometa, hokejista, HC Kometa Brno, Mistrovství světa silničních motocyklů, Rondo, trénink, Karel Abraham, Jakub Kornfeil, sportovní kvalifikace, Joan Mir, Marcel Schrötter

Jezdci MotoGP si dnes v Rondu zahráli s hokejisty Komety  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.