Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnské hokejisty povede v nové sezóně kouč olomoucké mládeže Petr Fiala

Brněnská Kometa už zná po odstupu Libora Zábranského jméno svého nového hlavního trenéra. Stal se jím zkušený devětapadesátiletý trenér Petr Fiala, bývalý trenér Olomouce či jihlavské Dukly. Fiala dnes s klubem podepsal smlouvu. Zbytek realizačního týmu se nemění, na pozicích asistentů nadále zůstávají Kamil Pokorný, Lubomír Oslizlo a Jiří Horáček.

Do Brna se Fiala stěhuje z Olomouce, kde trénoval zdejší mládež. „Jsem moc rád, že jsme s Petrem dospěli k dohodě. Máme spolu spoustu podobných názorů na hokej. Dlouhodobě prokazuje, že umí pracovat s mladými hráči, a i to je jeden z důvodů, proč jsem se pro Petra rozhodl. Chceme pokračovat v trendu zabudovávání talentovaných mladých hráčů, kterých máme v klubu spoustu," uvedl majitel Komety Libor Zábranský.

Fiala v klubu podepsal smlouvu na dva roky. „Je to velká výzva. Neznám trenéra, který by nechtěl působit v Brně a nechtěl být úspěšný. Je to velké lákadlo a Kometa je velký fenomén. Na práci v Kometě se moc těším. Mužstvo se radikálně nemění, realizační tým zůstává, až tak velký zásah do života Komety to nebude," prohlásil nový trenér Komety Petr Fiala.

Petr Fiala má za sebou úspěšnou hráčskou i trenérskou kariéru. V mládí působil dlouhá léta v Kladně, se kterým získal titul mistra ligy hned při své premiérové sezóně. V Kladně vydržel dlouhých 12 let, při kterých odehrál 465 zápasů a vstřelil přesně 100 gólů.

Následně se začal věnovat trenérství. Začal jako asistent Eduarda Nováka na Kladně, kde vydržel 8 let, poté pokračoval do Berouněá, jeho největším trenérským úspěchem však byl postup do extraligy s Duklou Jihlava v sezóně 2003/04. Od roku 2007 usedl jako trenér na lavičku Olomouce, kterou v roce 2014 dovedl do nejvyšší hokejové ligy. 

Foto Kometa Brno

Štítky Petr Fiala, Kometa, hokej, kouč, trenér, HC Olomouc, HC Dukla Jihlava, Libor Zábranský, HC Kometa Brno, Jiří Horáček, Lubomír Oslizlo, Rytíři Kladno, Eduard Novák

Brněnské hokejisty povede v nové sezóně kouč olomoucké mládeže Petr Fiala  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.