Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa pod Ještědem padla. Bílí Tygři mají postupový mečbol

Dlouho to nevypadlo, ale páté semifinále mezi Bílými Tygry a Kometou bylo v sérii zatím nejjednoznačnější, tedy alespoň co se týče skóre. Domácí Tygři vyhráli 5:2 a získali tak postupový mečbol. Série se za stavu 3:2 vrací do Brna.

Také v pátém utkání šel do vedení Liberec tentokrát už po 67 sekundách. Po velkém tlaku v přesilovce a několika střelách se puk dostal k Filippimu a ten vyzrál na Čiliaka - 1:0.

Tygři pak měli více ze hry, velké šance zahodil opět Filippi a po něm i Jelínek, oba vychytal Čiliak. Ale když už to vypadalo, že do kabin půjde s těsným vedením Liberec, udeřila Kometa. Mueller sice nejprve ztratil puk, ten mu ale vrátil Kusko a v čase 19:12 bylo vyrovnáno.

Do druhé třetiny opět vlétli Tygři a už po 50 sekundách opět vedli. Krenželok získal puk, poslal ho osamocenému Jelínkovi a ten skrytou střelou přes obránce poslal kotouč do sítě - 2:1.

Tygři během druhé třetiny měli více ze hry, Kometu do hry příliš nepouštěli, hosté tak měli příležitosti především v přesilovkách, žádnou ale nevyužili. A tak udeřil opět Liberec. Kvapil na sebe natáhl dva hráče a poslal puk volnému Šmídovi, který v čase 36:29 bombou pod břevno nedal Čiliakovi šanci - 3:1. Vůbec poprvé v sérii byl rozdíl ve skóre více než o jeden gól.

Domácí se v závěru třetiny dostali ještě do dvou velkých příležitostí, Vlach ani Lenc ale skóre nenavýšili.

Třetí třetinu zahájila lépe Kometa, ve 46. minutě se jí podařilo snížit. Mueller vybídl mezi kruhy Zaťoviče a ten rychlou střelou poslal puk pod břevno Willovy brány - 3:2.

Kometa vycítila šanci a několik minut svírala Bílé Tygry, největší šanci Karla Pláška ale vychytal Will. Tygři se pak z tlaku dokázali vymanit, do šance se sedm minut před koncem dostal Kvapil. Liberečtí se pak drželi v pásmu Komety a šetřili čas, pět minut před vypršením hrací doby ale opět odskočili na dvě branky. Lenc sebral puk v obranném pásmu hostí, poslal ho najetému Jelínkovi a ten prostřelil Čiliaka - 4:2.

Domácí ale Kometě poskytli další šanci, krátce po gólu byl vyloučen Kolmann. Kometa v ní uzamlkla Liberec v jeho pásmu, proti Holíkovi ale hned dvakrát skvěle zasáhl Will, který si poradil i s možností Zaťoviče a Tygři zlomový moment utkání zvládli.

Dvě minuty před koncem si Kometa vzala oddechový čas a Čiliak už zůstal na střídačce. Jenže risk se jí nevyplatil, Němec neudržel puk na modré, Hudáček vybojoval puk a Filippi ho e štěstím poslal do sítě, když si jeho střelu srazil do brány Němec - 5:2.

 

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Kometa Brno, semifinále, Ještěd, HC Kometa Brno

VIDEO/GÓLY: Kometa pod Ještědem padla. Bílí Tygři mají postupový mečbol  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.