Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejisté Znojma nakonec zůstanou v mezinárodní lize EBEL

Orli Znojmo budou nadále hrát mezinárodní ligu EBEL. České hokejové soutěže moravský klub opustil v roce 2011, letos však původně nepodal v řádném termínu přihlášku a zvažoval návrat. Nakonec po jednáních se zástupci města, partnery klubu i vedením soutěže Znojmo v EBEL zůstane.

Orli si stěžovali na nerovné finanční vztahy vedení ligy vůči rakouským týmům a zahraničním účastníkům. Vedle Znojma a osmi rakouských celků hrály tento ročník také italské Bolzano, maďarský Székesfehérvár a Záhřeb.

O setrvání Orlů informoval znojemský starosta Jan Grois po jednání s majitelem klubu Pavlem Oherou. „Domluvili jsme se, že Znojmo v EBEL zůstává. Chci také pomoci Orlům s dosažením lepších podmínek v lize, proto oslovím své rakouské partnery s žádostí o podporu při vyjednávání," uvedl Grois na facebooku.

Orly tak čeká od září devátá sezona v EBEL lize. Sedmkrát se dostali do play off, jejich maximem je finále z roku 2016. Letos vypadli ve čtvrtfinálové sérii s Vídní.

Autoři | Foto Orli Znojmo

Štítky Orli Znojmo, hokej, ebel liga, Erste Bank Eishockey Liga, Jan Grois, KHL Zagreb, Facebook, Bolzano, Székesfehérvár, Vídeň

Hokejisté Znojma nakonec zůstanou v mezinárodní lize EBEL  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.